Sådan får du Bokeh lyseffekter med iPhone-kameraet

Bokeh er en fotografisk effekt, der skaber stærkt lys blurs på noget ude af fokuslys, der ofte gengives som cirkulære slørede elementer, hvor et lyspunkt er synligt i billedet. Du kan se det ofte i professionel fotografering samt mere abstrakt kunstnerisk orienteret fotografering, og det kan bidrage til at skabe en dybdeskarphed og også tilføje nogle meget unikke karakter til fotos. Men bokeh er ikke kun for professionelle med dyre linser og DSLR-kameraer, du kan også få samme effektoptagelse med en iPhone. Vi dækker to nemme måder at gøre det på, man bruger kun din iPhone, og den anden bruger den fremragende tredjepartslinsebånd, kendt som Olloclip.


Til formål her skal vi fokusere på at kaste en stærk abstrakt bokeh-effekt på alt i et billede, der er skudt med iPhone, snarere end bare baggrundselementerne, som du normalt finder i makrofotografering og portrætter.

For dem der er usikre på, hvad en bokeh-effekt ser ud, viser dette billede den bokeh-kameraeffekt som skudt med en iPhone. Bemærk, at de definerende elementer i billedet er uklare, da billedet er uskarpt, og i stedet bliver et hvilket som helst lys eller fokus på billedet fanget som unnvikende uklare cirkelelementer, hvilket er den kvintessente "bokeh" -effekt.

Nok med diskussionen, lad os vise, hvordan du nemt kan tage billeder med bokeh-effekten ved hjælp af dit iPhone-kamera!

Opret Bokeh på iPhone med Focus Lock

Den nemmeste måde at oprette bokeh-effekt på alle tændte elementer på et billede er at bruge iPhone-kameraets softwarefokuslåsfunktion. Husk at fokus lås er også eksponeringslås - du kan ikke adskille de to med standard iOS kameraet, men alligevel - du vil fokusere lås på noget, der er omtrent den samme eksponering, især når du optager i dagslys. Til optagelse af natfotografier er eksponeringslås mindre vigtig, selvom dybdeskarpheden forbliver afgørende.

Skyd Bokeh i dagslys

Skydning bokeh i dagslyset kan tage nogle forsøg og fejl at komme ned, men det er ikke særlig kompliceret, når du prøver et par gange. Hovedpunktet er at låse på noget meget tæt, som om du tog et makrobillede, men drej derefter om at arrangere kameraet for at skyde motivet i stedet for at oprette bokeh:

  • Start kamera-appen
  • Find et tæt objekt med omtrent samme eksponering (lysstyrke) som det emne, du ønsker at skyde med bokeh
  • Placer iPhone-kameraet ca. 3-8 "væk fra objektet, og tryk og hold på skærmen for at fokusere lås på objektet, du ved, at det er aktivt, når" AE / AF Lock "vises på skærmen
  • Med fokuslås på sigter du mod motivet og tager billedet for at fange bokeh-effekten

Med fokuslåsestrikken i dagslys fungerer det generelt bedst for at have HDR-fotos aktiveret, fordi det ofte er HDR-billedet og ikke det standardbillede, der har den mest nøjagtige gengivelse af farver, samtidig med at den stærke bokeh-blur, der ønskes, stadig bevares.

Eksemplet billeder nedenfor viser dette trick, mens du tager et træ i direkte sollys. Du vil bemærke den indledende eksponering er ikke så stor, det er HDR-fotoet, der fanger den fulde bokeh-effekt, vi tilstræber her med bedre farvegengivelse.

Indledende standardeksponering med bokeh men overeksponeret:

Jo bedre HDR-billede med stærk bokeh:

Det kan tage dig et par gange for at få det nede, men det er meget nemt, når du finder ud af den rette eksponering for emnet. Jeg er ikke meget af en fotograf, men bliver kreativ, og du vil næsten helt sikkert skabe bedre billeder end de her viste prøver.

Capturing Bokeh at Night & with Dark Lighting

Skydning bokeh på iPhone er meget lettere om natten eller i mørk belysning, og det er fantastisk til at fange byens lys eller nat scener på en abstrakt måde. Grundlæggende ligner at få bokeh i dagslys, selv om HDR-aspektet er mindre signifikant:

  • Åbn Camera app og tryk og hold for Focus Lock på et objekt væk fra den lyskilde, du vil skyde
  • Med fokus lås aktiveret, mål på dit emne og skyde billedet, mens du holder det ret stabilt - vær opmærksom på, at bokeh vil kompensere for noget jitterskab af linsen

Vi gennemgår nogle brugerindgivne fotos til denne (tak Elizabeth!), Som viser bokeh-effekten om natten, når vi tager et billede af en fjern gade fra et tag. Her er den første eksponering, bemærk, at skærmbilledet er sløret, fordi iPhone ikke er så god til at tage aftenbilleder - men det vil vi bruge til vores fordel her - fokuslåsen bliver indstillet på et tilfældigt mørkt område på skærmen:

Her er den endelige skud på den samme vej, med en god bokeh blur fanget i billedet:

Jeg drager fordel af iPhones manglende evne til at skyde flotte billeder om natten, og i stedet ender du med en ret flot bokeh-effekt.
Fokuslåsningsteknikken har tendens til at fungere bedst i svagt belysningssituationer, især om natten.

Tak til Elizabeth for at give tip ideen og natbilledet

Capturing Strong Bokeh Effects med en iPhone & Olloclip

Hvis fokus lås bokeh trick ikke er nok for dig, og du vil have mere professionelle kvalitet billeder, skal du træde det op og få en tredjeparts linse til iPhone. Olloclip er vores valgfri lins til dette formål, det omfatter tre linser: en makrolins, et vidvinkelobjektiv og en fiskobjektiv. Med det formål at skabe meget stærk bokeh, vil du bruge makroobjektivet.

Hvis du er interesseret, kan du få en Olloclip aftagelig linse fra Amazon på en ret betydelig rabat.

  • Fastgør Olloclip på iPhone-kameraet med makrolinsen
  • Peg på noget langt væk, godt oplyst objekt for straks at se meget stærk bokeh og tage billedet

Med Olloclip-tricket behøver du ikke engang at fokusere eller noget, fordi makrolinsen og dens brændvidde tvinger alt til at sløre det, der er på afstand.

Her er et skud af et træ med Olloclip makroobjektivet fastgjort, den stærke bokeh er meget indlysende:

Jeg er ikke meget af en fotograf, men Instagram-bloggen viser os dette bokeh-billede taget med en Olloclip, der demonstrerer før og efter at tage jullys for at få effekten:

Har du andre tips til at skyde bokeh med en iPhone? Lad os vide i kommentarerne. Hav det sjovt, eksperiment og nyd din iPhone fotografering!