Sådan dræbes en proces ved navn i stedet for PID via kommandolinje

Kommandolinjen brugere er afhængige af kommandoen 'kill' for at afslutte en proces som defineret af den relevante procesidentifikator (PID). Selvom der ikke er noget galt med målretningsprocesser ved deres PID, er en anden tilgang, der ofte er lettere at målrette mod en proces ved navn, i stedet for dens unikke identifikator.

Der er et par måder at dræbe en proces ved procesnavn, vi vil gennemgå to primære metoder ved hjælp af killall og pkill. Disse vil fungere det samme i Mac OS / X og Linux, og de kan bruges til at målrette GUI-apps og -processer såvel som dem, der kører i baggrunden eller udelukkende på kommandolinjen. Enten kommando kan præfikseres med sudo for at opsige rodeniveauopgaver eller dem, der ejes af en anden bruger.

Dræber en proces ved navn med killall

Killall-kommandoen er den mest almindeligt anvendte måde at dræbe en proces ved navn:

  1. Indtast følgende kommando fra terminalen (i dette eksempel bruger du "ExampleTask" som den målrettede proces at dræbe)
  2. killall ExampleTask

  3. Træk tilbage for at øjeblikkelig dræbe 'ExampleTask'-processen (erstat ExampleTask med ethvert andet procesnavn for at dræbe det)

Husk, at dræbe en proces er øjeblikkelig og uforgivende, den afslutter straks processen uden at gemme data. Dette kan medføre tab af data og andre uregelmæssigheder, hvis du ikke er sikker på, hvad du laver.

Dræb en proces ved navn med pkill

Kommandoen pkill tilbyder også en tilgang til at afslutte processer ved navn i stedet for at målrette en PID. En af fordelene ved pkill er, at det gør det nemmere at målrette processer med mellemrum i deres navne, da du kun behøver at bruge citater omkring opgavenavnet til at dræbe.

  1. Indtast følgende kommando fra terminalen:
  2. pkill "Example Process name agent"

  3. Tryk Retur for at straks afslutte den navngivne proces

Som killall vil pkill straks afslutte processen, der er målrettet uden bekræftelser, dialoger, gemmer eller andet. Processen stopper straks med det samme, ligesom at bruge force quit på apps fra task manager eller Activity Monitor.

pkill er et kraftfuldt værktøj med mange muligheder, hvis du er interesseret kan du lære om at bruge pkill med jokertegn og bruge pkill til at dræbe alle processer, der tilhører en bestemt bruger.

Kendskab til en anden måde at målrette en proces ved navn for at dræbe den fra kommandolinjen? Lad os vide i kommentarerne nedenfor!