Sådan laver du et billede sort og hvidt på iPhone

IPhone indeholder nu avancerede funktioner til foto- og billedredigering, som giver dig mulighed for at anvende forskellige filtre på billeder taget på enheden. Siden iOS 7 kan det hele gøres indfødt uden behov for tredjeparts apps, og et af de bedre filtersæt giver dig mulighed for hurtigt at gøre et farvefoto til en mere kunstnerisk og mere følelsesløs sort / hvid version. På samme måde som at konvertere billeder til gråtonerversioner på Mac, tager det kun et øjeblik at gøre, men det er let overset, så lad os dække, hvordan du konverterer et billede til en sort / hvid-version direkte fra iOS.

Konvertere et farvefoto til sort / hvid med iOS-filtre

  1. Åbn Billeder-appen, og vælg et hvilket som helst billede, du vil konvertere fra farve til gråtoner
  2. Tryk på knappen "Rediger" i hjørnet
  3. Tryk nu på knappen Filtre, det er i midten af ​​Rediger markeringer og ligner tre overlejrede cirkler
  4. Stryg over på filterindstillingerne for at få vist de tre sorte og hvide filterindstillinger: "Mono", "Tonal" og "Noir"
  5. Når du er tilfreds med resultaterne, skal du vælge "Apply" og derefter "Save" for at gemme en ny sort / hvid version af billedet til din Photo Library kamera rulle

Konvertering af billeder til sort / hvid er et godt trick til at bruge til billeder, der er overmættede eller vasket ud for at begynde. Så før du smider de billeder, der oprindeligt kan se over udsatte, så prøv at dreje dem sort og hvid først, du kan blive overrasket over resultatet.

Det er givende at teste hver af de tre sorte og hvide filtre selv, men her er en generel forklaring på, hvad man kan forvente af hver:

  • Mono - Fjerner al farve fra billedet, og desaturerer billedet effektivt, men gør ingen justeringer til kontrast, lysstyrke eller niveauer
  • Tonal - Fjerner al farvemætning og anvender et lille boost til både lysstyrke og kontrast, hvilket giver et stærkere sort og hvidt billede
  • Noir - Det stærkeste sort-hvide filter anvender væsentlige tilpasninger til niveauer, lysstyrke og kontrast, skyer bliver svarte og lettere dele af billedet vil virkelig pope ud

Mono og Tonal har tendens til at se universelt godt ud med de fleste fotoindgange, mens Noir kan se fantastisk ud med det rigtige startbillede, men kan også se over forarbejdet med billeder, der allerede er tunge i kontrast. Prøv alle tre af dem, og du vil næsten helt sikkert finde et udvalg der fungerer bedst for det billede, du arbejder med, og resultaterne kan gøre et ellers kedeligt billede til en meget mere kunstnerisk gengivelse af sig selv.

Selvfølgelig gælder dette tip også for appen Fotos til iPad og iPod touch post-iOS 7, men for de fleste er iPhone det primære kamera ud af de tre enheder, så vi holder fokus her. Ikke desto mindre fungerer billedredigeringsværktøjerne lige så godt andre steder på andre iOS-enheder, og den større screenede iPad giver en overraskende god billedredigeringsenhed til enkel efterbehandling ved hjælp af disse indbyggede værktøjer.

Leder du efter nogle flere gode tricks til dine fotos? Vi har masser af andre fotograferingstips til både iOS og OS X, lige fra at tage fantastiske makrobilleder med iPhone-kameraet, skabe bokeh, briste skydning og lave kontaktark, få travlt med at skyde og udforske!