Sådan åbnes et link i det nye private browservindue i Safari til Mac

Du kan nemt åbne ethvert link, der findes på internettet, til et nyt privat browservindue på Safari til Mac, takket være et nyttigt, omend lille kendt trick, der er tilgængeligt i webbrowseren.

For den ukendte, Private Browsing-modus sigter mod at beskytte privat information og en vis grad af privatlivets fred ved at forhindre websteder i at spore søgeadfærd, indstille permanente cookies og sikre, at sider og websteder, du besøger, ikke gemmes i typisk Safari History. Dette er nyttigt i mange situationer, lad os sige, at du ser et link på en webside, du vil åbne, men du vil ikke have det vist i din browserhistorik uanset årsag (eller undgå cookiesituationen på grund af en paywall), så du kan åbne et link i det private browservindue.

Sådan åbnes links i Private Browsing Windows i Safari til Mac

Sådan åbner du nye links direkte til private browservinduer på en Mac med Safari:

  1. Åbn Safari på Mac, hvis du ikke allerede har gjort det
  2. Åbn enhver webside, der har links (for eksempel osxdaily.com)
  3. Hold tasten OPTION nede, og klik derefter på Højreklik (eller Control Click) på et link
  4. Vælg "Åbn i nyt privat vindue" for at åbne dette link i et nyt privat browsermodusvindue i Safari

Du kan afprøve dig selv hurtigt med denne artikel, skal du bare holde tasten OPTION / ALT nede på Mac-tastaturet og derefter højreklikke på et link til et websted som dette til osxdaily.com og vælg "Åbn i nyt privat vindue" .

Du skal have en moderne version af Safari for at få denne mulighed tilgængelig for dig. Hvis din Safari-version er forældet, kan du bruge Safari Tech Preview i stedet, eller bare åbne et nyt privat browservindue på den almindelige måde og derefter navigere til det pågældende link. Og ja det betyder, at dette trick virker med Safari Technology Preview også. Måske i fremtiden vil det kun være tilgængeligt som standard menupunkt uden at holde OPTION modifikationsnøglen nede.

Det er selvfølgelig ikke den eneste måde at gå ind i privat browsing mode på Safari til Mac. Du kan åbne nye private browservinduer i Safari på Mac OS, når som helst med et tastetryk (kommando + skift + N) eller ved at gå til menuen Filer (Nyt privat vindue), men at åbne et nyt link direkte ind i Privat browsing mode er en god funktion at komme til Safari på Mac.

Chrome til Mac understøtter også denne funktion, men du behøver ikke at holde nede et bestemt tastetryk for at få adgang til det. Kun et enkelt højreklik eller kontrol + klik giver samme mulighed i pop op-menuen i Chrome.

Hvad angår iPhone og iPad, eksisterer denne funktion endnu ikke i iOS Safari, når du åbner nye faner, men du kan nemt få adgang til privat browsertilstand i Safari til iPhone og iPad via fanen Tabs.

En ting, der er vigtigt at huske, er, at privat browsing-tilstand ikke er et anonymt browser-værktøj eller sikkerhedsfunktion, det forhindrer bare lokal opbevaring af browserdata under den session. Private Browsing tilbyder ikke nogen anonymitet, IP-forvirring eller andre funktioner, der typisk er forbundet med virkelig private sessioner, ligesom det potentielt tilbydes via TOR Onion Browser til Mac (eller iOS) eller en anonymiseret VPN-service af høj kvalitet.