Sådan beskytter du adgangskode til iPhone og iPad-sikkerhedskopier

Hvis du er ligesom mig, gemmer du meget information på din iPhone, som du vil beholde privat. Derfor kan du være interesseret i at vide, at sikkerhedskopieringerne fra en iOS-enhed til iTunes ikke er krypteret, og de kan gennemses temmelig frit, hvis nogen var interesseret i at gøre det. Desuden er genoprettelse af enheden og at se alle dine data levende på en anden iOS-enhed bare et spørgsmål om at klikke på gendannelsesknappen. Selvom dette er meget praktisk til restaurationsformål, kan det også udgøre en sikkerheds- og privatlivsrisiko for nogle enkeltpersoner og situationer, især for brugere, der ikke bruger bredere adgangskodebeskyttelse på deres Mac og computere.

Hvis du vil have mere sikkerhed med dine iPhone-, iPod- og iPad-sikkerhedskopier, skal du sørge for at aktivere krypteringsfunktionen i iTunes. Dette låser dine iOS-sikkerhedskopier, der er lavet til lokale Mac- og Windows-pc'er via iTunes, med en adgangskode (bemærk, at iCloud-sikkerhedskopier er beskyttet af iCloud Apple ID-sikkerhed, og du behøver derfor ikke individuelt at aktivere adgangskoder til dem).

  • Slut din iPhone / iPad til din computer og vælg enheden i iTunes
  • Klik på 'Oversigt' fanen
  • Rul ned til "Indstillinger" og klik på "Krypter iPhone backup" - det vil sige iPad eller iPod, hvis det er din enhed.
  • Vælg en adgangskode ved prompten - glem ikke denne adgangskode, eller du vil ikke få adgang til dine sikkerhedskopier!
  • Klik på "Indstil kodeord"

Nu bliver alle dine backup data, der gemmes lokalt, krypteret, hvilket er angivet med et hængelåsikon. Fra dette tidspunkt frem, hvis du genopretter din iPhone eller iPad, skal du indtaste en adgangskode, og dataene er ikke længere frit tilgængelige for alle, der har adgang til din maskine.

Jeg vil meget anbefale at aktivere denne funktion, hvis du har følsomme data på din iPhone / iPad, eller du synkroniserer din enhed til en computer, der ikke er under din egen kontrol: som et arbejde eller en skole maskine.

Igen er dette ikke nødvendigt for iCloud-sikkerhedskopier, fordi iCloud er standardbeskyttet som standard med et Apple-id.