Sådan geninstalleres OS X med internetgendannelse på en Mac

I nogle sjældne situationer kan det være nødvendigt at geninstallere OS X på en Mac. Dette gøres ret let, da alle moderne Mac'er indeholder OS X Internet Recovery-funktionen, som lader dig geninstallere OS X via en netboot-type tilstand, der er tilgængelig fra internettet i stedet for et lokalt drev. Dette er nyttigt, hvis du har brug for at geninstallere Mac OS X, uanset om det er sjovt, fordi noget er gået virkelig haywire, eller fordi du skal udskifte systemsoftwaren uanset anden grund.


For at være klar vil vi fokusere på Internet Recovery her, men der er faktisk to metoder til systemgendannelse; hvoraf den ene er baseret på en lokal Recovery Disk-partition, og den anden, der hedder Internet Recovery, sidstnævnte udløses, hvis Mac ikke har en Recovery-partition fundet, eller hvis den startes direkte ind som vist i dette gennemgang. Begge genoprettelsesfunktioner giver dig mulighed for at geninstallere OS X, men den version af OS X, der er installeret på Mac'en, vil variere afhængigt af den anvendte genoprettelsesfunktion. Specifikt genopretter Recovery HD-partitionen den nyeste version af OS X, der aktuelt er installeret på Mac'en, mens Internet Recover geninstallerer den version af OS X, der oprindeligt kom med Mac'en. Denne forskel i, hvordan de to funktioner virker, betyder at du teoretisk kunne bruge Internet Recovery til at nedgradere OS X til den version, der blev leveret med Mac'en, selvom der findes bedre måder at gøre det, hvis du har en Time Machine-backup fra den tidligere OS X-version, som er praktisk. .

Bemærk: Geninstallation af OS X er typisk kun nødvendigt, når der er noget alvorligt galt med Mac-systemsoftwaren, og computeren fungerer ikke som den skal. Forsøg ikke at bruge genoprettelsesfunktionen til geninstallation, medmindre du har foretaget en grundig backup af dine vigtige filer på forhånd, hvis du gør det uden backup, kan det resultere i uopretteligt filtab. Du kan altid starte en backup med Time Machine før, hvis du har brug for det. Denne vejledning dækker simpelthen, hvordan man starter en geninstallation af OS X med genoprettelsesfunktionen, og ikke de andre muligheder, der er tilgængelige, når de startes i opsving.

Reinstaller OS X på en Mac ved hjælp af Internet Recovery

Internet Recovery kræver internetadgang, der kan være lidt indlysende, men det er værd at nævne, fordi hvis Mac ikke kan oprette forbindelse til et netværk, vil det ikke være i stand til at downloade operativsystemet. Når det er muligt, skal du sikkerhedskopiere Mac'en med Time Machine, før du forsøger dette.

Du kan starte internetgendannelsesprocessen igen fra enten Mac-shutdown eller ved at genstarte Mac'en. Denne proces vil være den samme på enhver ny Mac, det være sig en iMac, MacBook Pro, MacBook Air, etc:

  1. Umiddelbart efter at have hørt Mac-boot-chime, hold Kommando + Option + R - hvis du ser Apple-logoet, har du ventet for længe og skal genstarte og prøv igen *
  2. VALG: Du kan muligvis ikke se en mulighed for at deltage i et wi-fi-netværk, det afhænger af, om Mac'en har adgang til alle gemte netværk fra OS X eller ej
  3. Når du ser et spinning globe-ikon, er Internet Recovery-tilstand blevet indtastet med en meddelelse, der siger, at det kan tage et stykke tid, vises en statuslinje, da genoprettelsesfunktionerne downloades
  4. Når du er færdig med at downloade, ser du den kendte "OS X Utilities" skærm, vælg "Geninstaller OS X" for at starte geninstallationen af ​​Mac-operativsystemet
  5. Vælg destinationen og fuldfør geninstallationen (eller installationen) af OS X som normalt

Du vil bemærke, at den version af OS X, der kan geninstalleres, vises på ikonet eller angivet under "Geninstaller OS X", og den version stemmer overens med, hvilken version af OS X der var forudinstalleret på Mac'en. Hvis Mac'en f.eks. Leveres med OS X Mavericks, men nu kører OS X Yosemite, ville OS X Mavericks være den version, der geninstalleres via Internet Recovery-geninstallationsprocessen.

For Mac'er, der ikke har et operativsystem fundet eller installeret på nuværende tidspunkt, vises indstillingen som "Installer OS X" i stedet for "Geninstaller OS X".

Installation og geninstallation af OS X via Internet Recovery er ret nemt, men vær opmærksom på, at fordi alt kommer fra Apple-servere, kan det tage et stykke tid, da systemgendannelsesfunktionerne downloades lokalt og derefter versionen af ​​OS X til installationen downloades også lokalt også.

Når OS X er færdig med at installere på Mac, starter den i en ny installation af OS X systemsoftware.

Bemærk, at hvis du geninstallerer OS X for at forsøge at reparere nogle stærkt ødelagte operativsysteminstallationer, vil du sandsynligvis være bedre at udføre en sand ren installation af systemsoftwaren ved at formatere drevet og derefter installere OS X på det (eller et andet drev). Hvis du er interesseret i at gå den rute, kan du lære om ren installation af OS X Yosemite eller ren installation af OS X Mavericks, som begge udføres bedst fra et separat opstartsdrev eller startbar USB-installationsprogram.

* Du kan også bruge Command + R til at starte i Recovery-tilstand, ældre Mac-modeller, der ikke understøtter Internet Recovery, skal gøre det. Bemærk, at nyere Mac'er, der har begge muligheder, kan vælge enten, eller de kan springe over genoprettelsesdrevet og gå direkte til Internet Recovery ved at bruge kommandoen + Option + R boot genvej.