Sådan hentes glemte websteds- og browseradgangskoder i Mac OS X

Hvor mange gange har du glemt adgangskoden til et websted? Må ikke være dårlig, fordi det sker med det bedste af os. Den gode nyhed er, at hvis du bruger funktionen OS X Nøglering til at holde styr på loginoplysninger for websteder via din browser (du ved når browseren beder om at gemme / gemme dine loginoplysninger?), Behøver du ikke bekymre dig, alle du har brug for, er webadressen til websider, og du vil kunne hente en glemt adgangskode, så længe du er logget ind på den samme brugerkonto, som du oprindeligt gemte den med. Dette vil fungere for alle websteder, der har gemt information via Chrome, Safari, Firefox, og det skal også fungere for enhver anden browser. Dette er et godt alternativ til at bruge "Password reset" eller glemt adgangskode funktioner, der er multi-trin processer på mange websteder og tjenester, da det ikke kræver nogen internetforbindelse.

Vigtigt sikkerhedsmeddelelse: Der er nogle mindre potentialer for sikkerhedsbrud med dette trick, men så længe du ikke lader tilfældige mennesker logge ind på din brugerkonto, der ikke bør være et problem - det er det, som gæst login er for alligevel. På den anden side er der lovlig værdi her til retsmedicinske formål og for nogle unikke systemadministrationssager, og det er også uendeligt nyttigt for dem af os, der glemmer et kodeord og ikke ønsker at gennemgå hele nulstillingsprocessen gennem en bestemt web service. Ikke desto mindre tillader dette en bruger at afsløre lagrede adgangskoder til den samme brugerkonto, så vær opmærksom på de potentielle privatlivs- og sikkerhedsmæssige konsekvenser.

Gendannelse af en glemt browser adgangskode via kommandolinje

Den grundlæggende kommandosyntax for at hente et lagret webstedsadgangskode ligner følgende:

security find-internet-password -s [url] -w

Fordi denne kontosikkerhed er et følsomt emne, lad os nedbryde kommandostrengen, så du ikke blindt udsteder kommandostrengen for at afsløre loginoplysninger. Kommandoen "sikkerhed" er en frontende til nøgleringstasten, hvilket er, hvad OS X bruger til at gemme gemte loginoplysninger, "find-internet-password" er det primære flag med et usædvanligt klart beskrivende navn, -s bruges til at angive webadressen at matche, og -w fortæller, at sikkerhedskommandoen kun rapporterer adgangskoden og ikke hele nøgleoversigten, hvilket ellers er en flok gibberish.

Dette skal indtastes i Terminal, fundet i / Programmer / Hjælpeprogrammer / mappe eller via Launchpad i mappen Utilities. Når du har klikket på Retur, vil du se, at der vises et pop op-vindue, der siger, at følgende sikkerhed vil bruge vores fortrolige oplysninger gemt i "domæne-du-specificeret" i din nøglering. Vil du give adgang til dette emne? "

Klik på "Tillad", hvad du vil gøre for at afsløre adgangskoden. At vælge "Allow Allow" anbefales ikke, og "Afvis" forhindrer adgangen til at blive afsløret.

Eksempel adgangskode hentning fra nøglering

Vi bruger hjemmesiden "getpocket.com" som et eksempeldomæne, fordi det er en tjeneste, jeg ofte bruger, og jeg har netop for nylig glemt adgangskoden til, på trods af at den har gemt i både Safari og Chrome på Mac og ledsagende app i iOS. Fordi jeg ikke kan huske adgangskoden, men den er gemt i browseren, er det et perfekt tilfælde at bruge sikkerhedskommandoen til at hente den.

Kommandostrengen ville således være som følger:

security find-internet-password -s getpocket.com -w

Klik på "Tillad" i dialogboksen, når du bliver bedt om det.

Du finder det eneste, der rapporteres tilbage, er en enkelt linje indeholdende adgangskoden, hvilket gør hele kommandostrengen og standard output ser sådan ud:

$ security find-internet-password -s getpocket.com -w
password123

(nej, det er ikke et rigtigt kodeord)

Hvis du planlægger at bruge dette til scripting formål, kan du prøve at -g-flag i stedet kombineret med grep for at se adgangskoden, den syntaks ville være:

security find-internet-password -s DOMAIN -g | grep "password"

Outputen der ser ud som "password: (actualpassword123)" gør det nemmere at identificere.

Begrænset til gemte adgangskoder gemt i webbrowsere
Denne specifikke funktion er begrænset til gemte adgangskoder, der er gemt i en webbrowser, selv om det ikke betyder noget, hvilken browser, så længe det bruger nøglering til opbevaring i stedet for en adgangskodeadministrator. På grund af dette er dette ikke en løsning for at hente glemt Mac login-adgangskoder (gå her for det i stedet) eller andre login-oplysninger, der ikke er specifikt til et websted eller en tjeneste.