Sådan startes og Stop MySQL manuelt i OS X El Capitan & Yosemite

Mange udviklere kræver MySQL på deres Mac'er, men hvis du har forsøgt at installere MySQL i OS X El Capitan og Yosemite, har du sandsynligvis bemærket, at du får en fejl i installationen under installationen. Denne fejl lyder værre end den er, fordi du helt undgår det ved at vælge ikke at installere startup-elementet i MySQL-pakken, eller du kan bare ignorere installationsfejlen og starte MySQL selv, når du har brug for det. Uanset hvad MySQL faktisk installerer fint, er det bare det kombinerede opstartsposter, der ikke fungerer. Som du sandsynligvis gættede betyder det, at du skal starte og stoppe MySQL selv.


Ja et præferencepanel bliver installeret, der muliggør en GUI-tilgang, men mange brugere foretrækker at bruge kommandolinjen til dette formål, da mange af os arbejder i Terminal alligevel, og det har den ekstra mulighed for at blive automatiseret.

Start, Stop, Genstart MySQL på Mac OS X

Hre er de tre grundlæggende kommandoer til at starte, stoppe og genstarte MySQL i Mac OS X, herunder OS X El Capitan og OS X Yosemite. Sørg for at indtaste kommandoen på en enkelt linje, sudo kræver naturligvis en administratoradgangskode, der skal indtastes.

Start MySQL

sudo /usr/local/mysql/support-files/mysql.server start

Stop MySQL

sudo /usr/local/mysql/support-files/mysql.server stop

Genstart MySQL

sudo /usr/local/mysql/support-files/mysql.server restart

Selvfølgelig kan disse kombineres med at starte og stoppe Apache-serveren, hvis du har til hensigt at oprette et lokalt webudviklingsmiljø.

Du kan downloade den nyeste version af MySQL til Mac OS X her. Fremtidige versioner af MySQL-installationsprogrammet vil uden tvivl rette dette til OS X, men i mellemtiden, hvis du får installationsfejlen, skal du enten tilpasse installationsprogrammet og undgå opstartsposten eller ignorere fejlen og starte og stoppe mysql selv, når det er nødvendigt.

De interesserede kan også følge en løsning, der er indsendt til StackOverflow her for automatisk at indlæse MySQL ved opstart i OS X El Capitan eller Yosemite.

Start, Stop, Genstart MySQL fra Mac OS Preference Panel

Selvfølgelig kan du også starte og stoppe MySQL-serveren fra det bundne præferencepanel. For at gøre det skal du blot gå til Apple-menuen og åbne Systemindstillinger. Vælg "MySQL" præferencepanelet, og klik derefter på "Start MySQL Server" knappen for at starte MySQL Server på Mac. Hvis serveren allerede er startet, ændres knappen til "Stop MySQL Server". Hvis du vil genstarte serveren, skal du blot klikke for at slukke den, vent et øjeblik eller så, og tænd det igen. Dette vil være den nemme tilgang til mange Mac-brugere, selvom du skal fyre med pref-panelet efter behov, og hvis du går den rute, vil du fjerne markeringen for auto-start-indstillingen, fordi den vil mislykkes.

Jeg er delvist i kommandolinjens tilgang til tiden, men brug det, der passer bedst til din situation.

Forresten fortsætter disse mySQL serveradministrationsmetoder også i MacOS Sierra.