Sådan tager du lange eksponeringsbilleder på iPhone og iPad med levende billeder

Du er sikkert klar over Live Photos nu, den interessante iPhone og iPad-funktion, der omdanner en almindelig billedoptagelse til et kort filmklip. Men de nyeste versioner af iOS understøtter et udvalg af spændende Live Photo-effekter, herunder en evne til easyy at skabe smukke lange eksponeringsbilleder.

Lang eksponering fotografering er typisk tilbage til riget af mere avancerede digitale kameraer og et stativ, og ved at lade lukkeren åbne længere, får du en god blur effekt af enhver bevægelse. Takket være funktionerne Live Photo Effects i moderne iOS kan du imidlertid få denne Long Exposure-kapacitet næsten på et levende foto, du har taget med iPhone eller iPad-kameraet.

Denne vejledning viser dig, hvordan du tager og opretter lange eksponeringsbilleder på en iPhone eller iPad ved hjælp af funktionen Live Photos.


For at få adgang til funktionen Live Photo Long Exposure skal du have en iPhone eller iPad, der kører iOS 11 eller nyere. Tidligere versioner af iOS kan understøtte funktionen Live Photos, men de har ikke Long Exposure-funktionen.

Sådan tager du lang eksponeringsfotografi på iPhone og iPad

Optagelse af lange eksponeringer med Live Photo i iOS kan virke lidt modintuitiv i starten, du tager et regelmæssigt Live Photo, og derefter tilføjer en effekt, at Live Photo efter det faktum. Det lyder mere kompliceret, end det er, og når du får fat i det, kan du se, hvor nemt denne proces er:

  1. Tag et Live Photo-billede med iPhone eller iPad-kameraet som normalt *
  2. Gå til Billeder-appen, og vælg det Live-foto, du lige har taget ved at trykke på det
  3. Træk op på billedet
  4. Stryg over for at finde i sektionen Effekter til rådighed for Live Photo
  5. Tryk på "Lang eksponering" og vent et øjeblik for effekten at omdanne billedet til en lang eksponeringsfotografi

Billedet bliver magisk omdannet til et langt eksponeringsbillede ved at bruge dataene fra Live Photo til at bestemme, hvad der bevæger sig og slør det, samtidig med at de unmoving billeddata holdes så normale som muligt.

I eksemplet billeder her, tog vi et regelmæssigt Live Photo billede af en flod og omdannede det til et langt eksponeringsbillede, som udsletter strømfaldene for at give det klassiske lange eksponeringsbevægelsesudseende.

Her er den lange eksponeringseffekter version af det originale Live Photo billede af en flod:

Og her er det originale Live Photo-billede, som ligner et almindeligt billede af en flod:

Du kan dele de lange eksponeringsbilleder ligesom alle andre billeder via meddelelser, udstationering til sociale medier, Facebook, Instagram, kopiering af dem til din Mac eller pc, eller du kan redigere dem yderligere i andre billedredigeringsapps eller ved at anvende den native iOS filtre i fotos også.

Tips til optagelse af lang eksponeringsfotografi på iPhone og iPad med levende billeder

* For at få de bedste resultater med optagelse af lange eksponeringsfotografier ved hjælp af levende fotos, kan du prøve følgende tips på en iPhone eller iPad:

  • Tag et levende billede af noget, der naturligvis bevæger sig. F.eks. Fungerer funktionen særdeles godt på vand, hvad enten det er en flod, en bæk, havbølger, vandfald osv. Eller hurtig bevægelse om aftenen, når bilerne har lys på eller når man tager billeder af fyrværkeri fra en iPhone.
  • Hold iPhone eller iPad-kameraet så stabilt som muligt, hvilket vil reducere udslettet af Long Exposure-billedet
  • Lang eksponering fungerer bedst, hvor der er kontrast mellem bevægelse mod ellers stationære omgivelser
  • Du kan fortryde Long Exposure-effekten, hvis du ønsker det, ved at vende tilbage til Live Photos-effekterne og vælge den normale "Live Photo" -indstilling i stedet for Lang eksponering

Dette er en af ​​de mere interessante anvendelser af Live Photos endnu (bortset fra at lave animerede gifs, selvfølgelig), og hvis du er fan af lang eksponering fotografering så er det bestemt værd at tjekke ud. Før denne evne blev bundtet i iOS Photos-apps, måtte du bruge tredjepartsapps til at efterligne de lange eksponeringseffekter. Prøv det, det er ret cool.

Hvis du kunne lide dette tip, vil du måske se flere Live Photo tips her.