Sådan blokeres afsendere i Cox

Alle modtager e-mail fra ukendte kilder, spammere og uopfordrede marketingfolk fra tid til anden. Men efter et stykke tid kan disse e-mails blive ret irriterende og optage masser af plads i indbakken. Heldigvis har Cox Communications e-mail-kontoindstillinger designet til at hjælpe dig med at blokere afsendere og spammere i at kontakte dig. Du kan blokere individuelle e-mail-adresser og fulde domæner, så du bedre kan nyde din Cox WebMail-oplevelse.

Trin 1

Få adgang til Cox Communications 'loginside til højhastighedsinternetwebmail. (Se ressourcer.)

Trin 2

Indtast dit Cox bruger-id og din e-mail-adgangskode, og klik på "Log ind" for at få adgang til din WebMail-konto. Browseren omdirigerer til din Cox WebMail-startskærm.

Trin 3

Klik på knappen "Indstillinger" i menulinjen øverst på Cox WebMail-startskærmen.

Trin 4

Vælg "Tillad og bloker meddelelser" i menuen WebMail-indstillinger. Denne handling fører dig til feltet Avancerede blokeringsfunktioner.

Trin 5

Klik på alternativknappen for "Aktiver avancerede blokeringsfunktioner" for at blokere specificerede afsendere efter deres e-mail-adresser eller domæner. Boksen Blokerede afsendere og domæner vises, så du kan indtaste afsenderens e-mail-adresse eller det domæne, der skal blokeres.

Trin 6

Skriv afsenderens e-mail-adresse eller domæne i teksttabellen Blokerede afsendere og domæner. (Hvis du har flere afsendere at blokere, skal du indtaste hver adresse på en separat linje.)

Trin 7

Gå ned til afsnittet "Blokerede mailhandlinger" i vinduet.

Trin 8

Klik på alternativknappen, der lyder, "Slet mail fra blokerede afsendere" for automatisk at slette enhver mail, der kommer ind fra de afsendere, du har angivet.

Klik på "OK" nederst i feltet for at bekræfte ændringerne på din Cox WebMail-konto.