Sådan opbygges en dipolantenne til tv

At lave en simpel halvbølget foldet dipol-tv-antenne er et let byggeprojekt. Det giver en meget bedre modtagelse end den enkle kaninør dipol, men ikke så god som en retningsbestemt antenne med høj forstærkning. Brugerdefineret design det til dit svageste signal eller bygg flere til kanaler af interesse. Antennen er lavet af "300-ohm twin-lead", som er den brune eller sorte flade ledning i ledningen, der bruges til udendørs TV- og FM-radioantenner.

Trin 1

Skær et stykke flad ledning til den ønskede specifikke længde (som vil være 1/2 bølgelængden på den tv-kanal, du vil optimere antennen til at modtage). Den foldede dipol er en sløjfeantenne i form af en "T". Længden af ​​T's øverste sektion er skåret til at være en halv bølgelængde af tv-stationens udsendelsesfrekvens i meter (se reference). F.eks. Er kanal 2's frekvens 57 MHz, så bølgelængden eller dobbeltledningslængden er 5 meter. Hvis man folder dette halvt, bliver toppen af ​​"T" 2,5 meter lang. Følg blot formlen i referencen for at bestemme den ønskede længde for den tv-station, du vil have din antenne optimeret til at modtage (selvom antennen fungerer for alle stationer).

Trin 2

Ved hjælp af eksemplet ovenfor for kanal 2 skal dobbeltledningen skæres til 2,5 meter, hvilket er halvdelen af ​​bølgelængden af ​​kanal 2's frekvens. Fjern ca. en tomme isolering i begge ender og drej dem sammen. Lod disse forbindelser.

Trin 3

Find midtpunktet på et to-linjestykke mellem de to lodde ender. Skær en af ​​lederne i midten og åbn de to ledninger på hver side af snittet, og fjern ca. 1 tomme isolering fra hver skæreende. Tag et andet stykke dobbeltledning, der er indføringskablet fra antennen til tv-apparatet, og fjern ca. 1 tomme isolering fra de to ledninger i dobbeltledningen. Pak en af ​​ledningerne i indføringstråden til en af ​​ledningerne på T, og vik den anden ledning i dobbeltledningen til den anden ledning på T. Lod dem på plads.

Trin 4

Tape alle fire lodde forbindelser. Dette isolerer antennen elektrisk fra andre genstande.

Antennen skal monteres med sektionen "T" vendt mod tv-stationen. Undgå at montere antennen i nærheden af ​​metal, og undgå lange kørsler af den indførte dobbeltlinie tæt på metal. Undgå også at vikle indføringstråden. Loftplaceringer er acceptable, eller prøv at køre det ud af et vindue eller en ekstern placering. Prøv at flytte det omkring for at få den bedste ydeevne. Hvis tv'et ikke har en indgang på 300 ohm (dette vil være to skrueterminaler), skal du bruge en 300 ohm til 75 ohm matchende transformer, der fås hos din lokale elektronikbutik.