Sådan beregnes et huss elektriske belastning i Excel-regneark

Den elektriske belastning i et hjem fortæller dybest set, hvor meget elektricitet dit hjem bruger. Dette er en tilnærmelse af din brug, ikke et nøjagtigt tal. Det nøjagtige beløb kan kun bestemmes ved at måle din elektriske, hvilket er hvad din forsyningsselskab gør. En af de nemmeste måder at beregne denne brug er at bruge et Excel-regneark. Ved at udarbejde dette regneark bliver du mere opmærksom på mulige energilækager eller steder at spare energi i fremtiden.

Trin 1

Start Excel, som åbnes med et nyt regneark foran dig. Hvis du aldrig har brugt Excel, kan det se overvældende ud. Bare rolig; Skindet kan bedrage.

Trin 2

I kolonne A række 1 skal du skrive navnet på et rum i dit hus. Indtast alle de elektriske apparater og enheder, der er tilsluttet dette rum, under navnet på rummet. Fortsæt med at liste værelserne med enhederne nede i kolonne A, indtil du har alt angivet. Glem ikke at angive eventuelle udvendige belastninger, såsom spotlights eller veranda lamper.

Trin 3

Vælg celle C1 ved at flytte musen til cellen og klikke på venstre museknap. Skriv "Watts" i cellen til kolonneoverskriften.

Trin 4

Gå ned på listen, og skriv de watt, der bruges af de apparater eller enheder, der er anført i trin 2. Brug om nødvendigt et gennemsnit. Hvis enheden kun har en ampereliste og ikke wattfortegnelse, skal du bruge trin 5 til at beregne wattstyrken. Fortsæt ned på listen, indtil du har et wattnummer for hver enhed.

Trin 5

For at finde watt skal du tage strømstyrken og gange den med 120, hvilket er spændingen for alle vægkontakter. Det nummer, du finder på, er de watt, der bruges af enheden.

Trin 6

Vælg en celle under den kolonne, der har de anvendte watt, og klik derefter på det græske bogstav sigma, der ligner et sidelæns "M" i værktøjslinjen, eller tryk på "Alt" + "=." Du skal nu have en stiplet linje, der omslutter de wattværdier, du har indtastet. Tryk på "Enter", så vises et tal. Dette er summen af ​​tallene, der er skitseret i den stiplede linje.

Trin 7

Vælg celle E1 ved at flytte musen til cellen og klikke på venstre museknap. Skriv "Timer" i cellen; dette er kolonneoverskriften. Angiv, hvor lang tid enheden blev brugt inden for en 24-timers periode. For eksempel ville en lampe, du læste om natten i 45 minutter, være .75 eller en ovn til madlavning i 30 minutter ville være .50.

Trin 8

Vælg celle G1. Skriv "Kilowatt" som kolonneoverskrift.

Trin 9

Vælg den første enheds celle i kolonnen Kilowatt. Skriv følgende formel ud for den første enhed “= (c3 * e3) / 1000)”. Tryk på "Enter", og du skal have en værdi for det kilowatt, der bruges af enheden inden for en 24-timers periode.

Vælg cellerne under denne kolonne, og klik igen på det græske sigma-bogstav, så skal du have et samlet antal kilowatt brugt inden for en 24-timers periode.