Sådan beregnes Excel-formler med flere sider

Mens det oprindeligt kan virke kompliceret, er beregning af formler på tværs af flere sider i Excel faktisk ret enkel. Når du opretter en formel inden for et enkelt regneark, indtaster du cellereferencer i formlen. For at få en sum for cellerne A1 og B1 skal du f.eks. Indtaste formlen = SUM (A1: B1). For at oprette en formel, der krydser flere sider, skal du blot inkludere en regnearksreference ud over cellereferencen. Når du henviser til den samme celle eller det celleområde på tværs af flere regneark, kalder Microsoft dette for en "3-D-reference."

3-D-reference: sammenhængende regneark

Trin 1

Opret en Excel-projektmappe med fire regneark.

Trin 2

Indtast en numerisk værdi i celle A1 i Ark2, Ark3 og Ark4. Start med at lave en simpel formel for at opsummere værdier på tværs af disse tre regneark.

Trin 3

I en hvilken som helst celle på Ark1 skal du indtaste et ligetegn efterfulgt af din funktion og en åbningsparentes. For vores eksempel skal du indtaste “= SUM (”.

Trin 4

Klik på fanen "Ark2" nederst i din projektmappe, og vælg cellen i Ark2, som du vil medtage i din sum. Brug celle A1 til vores eksempel.

Hold Skift-tasten nede, og klik på fanen "Sheet4". Formlen opdateres, så den inkluderer den samme celle på Sheet4, som du valgte til Sheet2. Udfyld formlen ved at indtaste en afsluttende parentes. Din formel vil se sådan ud: = SUM (Ark2: Ark4! A1). Denne formel opsummerer værdierne i celle A1 på Ark2, Ark3 og Ark4. Bemærk formatet for den resulterende formel. Kolonet mellem arknavne indikerer, at formlen spænder over alle ark fra Ark2 til Ark4.

3-D-reference: valgte regneark

Trin 1

I en anden celle på Ark1 skal du indtaste "= SUM (". I dette eksempel skal du sammenfatte celle A1 på Ark2 med celle A1 på Ark 4. Denne gang snarere end at klikke på celler for at vælge dem til formlen, skal du indtaste regnearket og cellehenvisninger direkte.

Trin 2

Indtast det første argument for din sum. Det første argument er “Sheet2! A1”. I dette tilfælde “Sheet2!” er regnearkreferencen og "A1" er cellehenvisningen.

Trin 3

Indtast et komma efterfulgt af det andet argument. Det andet argument er “Sheet4! A1”, hvor “Sheet4!” er regnearkreferencen og "A1" er cellehenvisningen.

Indtast en afsluttende parentes. Din komplette formel skal se sådan ud: = SUM (Ark2! A1, Ark4! A1). Denne formel opsummerer A1-cellerne på Ark2 og Ark4 og ekskluderer værdien i celle A1 på Ark3. Bemærk, hvordan formatet på denne formel adskiller sig fra den tidligere formel. Referencerne adskilles med et komma, hvilket indikerer, at kun de angivne referencer er inkluderet i beregningen.