Sådan ændres et diskens serienummer

Når dit Windows OS formaterer en harddisk, tildeles det et nyt genereret serienummer til drevet. Dette serienummer, i modsætning til det hardwareserienummer, som diskdrevet blev fremstillet med, bruges af softwareapplikationer til at identificere drevet og bruges undertiden til at forhindre flere aktiveringer af den samme software på andre computere. Hvis du forsøger at erstatte din gamle harddisk med en ny, kan de forskellige serienumre dog oprette med softwaretilknytning. Ved hjælp af en serienummerskifter kan du hurtigt ændre dit nye drevs serienummer, så det matcher det gamle og undgå problemer med softwaretilknytning.

Henter gammelt serienummer

Trin 1

Klik på Windows- eller "Start" -ikonet, og klik derefter på "Alle programmer" og derefter på "Tilbehør". Klik på "Systemværktøjer" og derefter "Systemoplysninger" for at åbne vinduet med systemoplysninger.

Trin 2

Udvid "Komponenter", derefter "Lagring", og klik på "Drev" for at åbne informationssiden for systemets drev.

Skriv dit gamle drevs serienummer ned, repræsenteret af 8 HEX-symbol og fundet ved siden af ​​kategorien "Volumen serienummer".

Ændring af dit nye drevs serienummer

Trin 1

Download en serienummerskifter. Et link til et gratis serielt skifteværktøj kan findes i ressourcerne. Åbn skifteren, når downloadet er gennemført.

Trin 2

Vælg dit aktuelle drevs brev fra kategorien "Drev", og udskift serienummeret med det, du har skrevet ned. Klik på "Skift" og derefter "Ja" på den prompt, der dukker op.

Genstart din computer. Dit nye drevs serienummer svarer nu til originalens.