Sådan ændres skriftstørrelse i en PDF

Portable Document Format (PDF) er en almindelig og nem måde at dele elektroniske dokumenter på. For at redigere en PDF skal du bruge et PDF-skriveprogram med tekstgenkendelses- og redigeringsfunktioner. Mens mange omfattende PDF-skriveprogrammer er gebyrbaserede, er der tilgængelige shareware-versioner. Du kan ændre indholdet af en PDF, f.eks. Skriftstørrelse, ved at følge disse trin:

Åbn det dokument, du vil ændre. Klik på rullemenuen "Dokument", og vælg "OCR-tekstgenkendelse." Klik en gang på "Genkend tekst ved hjælp af OCR", som åbner et separat vindue, der beder dig om at identificere de sider i PDF-filen, der skal genkendes. Vælg "Alle sider", "Aktuel side" eller "Fra side." ("Fra side" giver dig mulighed for at vælge et sideområde; eksempel: side 3 til 10). Klik på "OK". Afhængigt af antallet af sider du valgte, kan processen tage noget tid.

Klik på "Værktøjer" og vælg "Avanceret redigering" efter tekstgenkendelsesprocessen er slået fra. Vælg "TouchUp Text Tool". Fremhæv den tekst, du vil ændre.

Højreklik på den fremhævede tekst, og vælg "Egenskaber". Vælg fanen "Tekst" i pop op-vinduet "Egenskaber for TouchUp". Klik på “Skriftstørrelse” for at vælge den ønskede skriftstørrelse. Klik på "Luk".

Gem PDF'en ved hjælp af indstillingen "Gem" under rullemenuen "Filer". For at vedligeholde kildedokumentet skal du bruge “Gem som” til at omdøbe den redigerede PDF. Dette holder dit originale dokument i takt og opretter en kopi af dit redigerede dokument under et nyt filnavn, du vælger.