Skift adgangskoden i Mac OS X 10.7 Lion uden at kende det aktuelle kodeord

Der er et par måder at nulstille et kodeord i Mac OS X 10.7, men begge disse metoder kræver genstart. Denne tilgang er anderledes, det lader dig ændre adgangskoden til den bruger, der for øjeblikket er logget ind i Mac OS X Lion uden at kende brugeradgangskoden og uden genstart:

  • Start Terminal, der findes i / Applications / Utilities /
  • Skriv 'whoami' på kommandolinjen for at få de nuværende brugere præcis login navn, som vil se sådan ud:
  • $ whoami
    Will

  • Indtast følgende kommando, og erstat 'brugernavn' i slutningen med det nøjagtige aktuelle bruger loginnavn, som du hentede fra whoami:
  • dscl localhost -passwd /Search/Users/username

  • Indtast den nye adgangskode en gang, tryk tilbage, og bekræft den nye adgangskode igen, og tryk igen

Adgangskoden er nu ændret.

Der kræves ingen godkendelse, du skal blot indtaste den nye adgangskode og bekræfte den ændrede adgangskode. Dette er meget lettere end manuelle nulstillingsmetoder, og det kræver ikke en genstart eller manipulation af brugerdata i Mac OS X.

Husk, at ligesom alt andet i kommandolinjen betyder kapitalisering, så hvis brugernavnet rapporteres tilbage som "Vil", der ville være anderledes end "vil" - skal du sørge for at bruge de korrekte hætter til, at adgangskoden skal ændres.

Dette tip er utænkeligt nyttigt til en lang række situationer, der vedrører systemadministration, fejlfinding og tyverifinding, men kan også sende en potentiel sikkerhedsrisiko. Med hensyn til sikkerhedsrisikoen er det realistisk at antage, at hvis nogen har en computer i deres besiddelse, er lille sikker, medmindre selve drevet er krypteret.

Dette trick var inkluderet i en bredere og mere skræmmende tip, som vi vil holde os væk fra, dog takket være Daniel for at sende dette ind!

Opdatering: Yderligere rapporter og kommentarer tyder på, at dette er en fejl i OS X Lion. Hvis det er tilfældet, kan vi forvente en sikkerhedsopdatering til Mac OS 10.7 i den nærmeste fremtid, der fjerner muligheden for at køre dscl uden administrativ godkendelse. Vi holder dig opdateret.