Hvad er en ekstern tuner?

For at se en bestemt tv-kanal skal dit fjernsyn eller din computer indstille sig på kanalen og adskille dens signal fra dataene fra alle de andre kanaler. Dette kræver en tv-tuner, som enten kan indbygges i et tv eller en computer - en intern tuner - eller som en separat enhed, kaldet en ekstern tuner. Kabel- og satellitselskaber leverer eller lejer generelt eksterne tunere til tv'er, mens computertunere ofte sælges separat.

Eksterne tunere til fjernsynssæt

Mange fjernsyn har indbyggede tunere, der gør det muligt for dem at indstille på kanaler, der modtages via antennen eller, på nogle kabelsystemer, grundlæggende kabelkanaler. Andre typer tv-signaler, herunder digitalt kabel og satellit, kræver en ekstern tuner i form af en set-top-boks. Standarddefinitions-tunere opretter normalt forbindelse til tv'er eller hjemmebiografsystemer med koaksialkabel, mens high definition-tunere kræver enten et HDMI-kabel eller et sæt komponentkabler. Nogle HD-tunere understøtter også en DVI-forbindelse, men denne metode bærer kun videosignalet uden lyd.

Eksterne computer-tv-tunere

Mens almindelige tv-tunere opretter forbindelse direkte til et fjernsyns- eller hjemmebiografsystem, kan du også købe tunere, der tilsluttes en USB-port, så du kan se og optage tv på din computer. Hvis dit tv-signal kommer direkte fra en koaksial port i væggen eller fra en digital antenne, kan du bruge en tuner med en koaksial port i den ene ende og et USB-stik i den anden. Hvis din kabel- eller satellittjeneste kræver en set-top-boks, skal du dog forbinde set-top-boksen til en tuner med videoindgangsport, ligesom du ville forbinde den til et tv.