Sådan rengøres bærbar hukommelse

Rengøring af din bærbare computers hukommelse hjælper den med at køre hurtigere og mere effektivt. Din bærbare computer har to typer hukommelse, der skal vedligeholdes korrekt. Den første er plads på harddisken, som indeholder al din software og data. Hvis du regelmæssigt fjerner ubrugte eller unødvendige filer og programmer, øges ydeevnen på din bærbare computer. Random-access memory (RAM) er den midlertidige hukommelse, som computeren til rådighed til processoren til enhver tid. Diskoprydning og defragmentering giver din computer lettere adgang til filer.

Rengøring af den bærbare computers hukommelse

Trin 1

Log ind på din bærbare computer og klik på "Start". Gå til "Kontrolpanel". Vælg "Oplysninger om ydeevne og værktøjer". Vinduet viser dataoplysninger såsom beregninger pr. Sekund og hukommelsesoperationer pr. Sekund. Til venstre er en liste over værktøjer til diskoprydning. Værktøjerne i dette vindue kan også fås i mappen "Systemværktøjer" inde i "Tilbehør", som også findes i menuen "Start".

Trin 2

Klik på "Avancerede værktøjer." Vælg "Åbn diskdefragmentering." Vinduet viser den sidste gang den bærbare computer blev defragmenteret. Hvis "Sidste kørsel" var over en måned siden, skal du klikke på "Defragmenter nu." Defragmentering af din harddisk omarrangerer filer, så den bærbare computer bedre kan få adgang til dem. Defragmentering kan tage en time eller længere afhængigt af sidste gang det blev udført.

Trin 3

Klik tilbage for at vende tilbage til "Performance Information and Tools." Klik på "Åbn diskoprydning." Vinduet beder dig om at vælge et drev til oprydning. Vælg "C:", og hvis du har mere end en harddisk, en ekstern eller en partitioneret harddisk, skal du også foretage en diskoprydning af disse drev. Vent på diskoprydning for at beregne, hvor meget plads du kan frigøre. Dette kan tage et par minutter at gennemføre.

Vælg de emner, du vil slette. Disse filer slettes permanent. Slet "Midlertidige internetfiler", "Downloadede programfiler" og "papirkurven". Du har muligvis en indstilling, der siger "Dvale File Cleaner." Fjernelse af denne fil deaktiverer dvaletilstand på din bærbare computer. Fjern ikke denne fil, hvis du bruger dvale. Klik på "OK" og derefter på "Slet filer."