Tilføj en separator og tidsstempel mellem terminalkommandoer for at øge læsbarheden

Hvis du ønsker at tilpasse Terminals udseende lidt ud over prompten og en brugerdefineret baggrund, kan du gøre Terminal meget mere læselig ved at bruge dette dejlige trick til at tilføje en separator og tidsstempel mellem hver udført kommando. Dette dristes også med den nuværende kommandostekst og alt, hvad der er tilgængeligt fra fanebladet.


For at få det til at fungere, skal du bare indsætte et script i din .bash_profile. Sådan gør du dette, herunder hvordan du laver en sikkerhedskopi af din eksisterende bash-profil, hvis du røver noget op:

  • Åbn Terminal og skriv 'cd' for at sikre dig, at du er hjemme-mappen
  • Sikkerhedskopier din eksisterende .bash_profile ved at skrive:
  • cp .bash_profile .bash_profile-backup

  • Nu åbner .bash_profile med nano (eller din foretrukne teksteditor):
  • nano .bash_profile

  • Naviger til slutningen af ​​.bash_profile og kopier og indsæt koden nedenfor, afhængigt af hvilken du vil vise:

(Hvis du har problemer med at se den integrerede kode, kan du se standardversionen her eller vælge den fremragende Vulcan Spock Salute version her) Den indlejrede kode nedenfor er standardversionen:

  • Klik nu på Control + O for at gemme ændringerne, og tryk derefter på Control + X for at gå ud af nano
  • Åbn et nyt Terminal vindue og begynd at indtaste kommandoer for at se separatoren

Husk, om du vil vende tilbage her, kan du enten slette koden fra bash_profile eller bare gå tilbage og erstatte den med din sikkerhedskopi, navngivet .bash_profile-backup og placeret i din hjemmekatalog.

Dette er, hvad den reviderede Paul Prompt med Vulcan Emoji ser ud, du kan finde dette på Github:

Og her er den originale version omfattet af AJ, med en enkel divider, men ingen farve ls output og ingen Emoji prompt:

Vælg hvad du foretrækker.

Dette er en dejlig måde at tilpasse kommandolinjen en smule og gøre det lettere at læse, men det er ikke så dramatisk som TermKit eller nogle af de andre crazier muligheder derude.

Så længe du bruger bash, skal du kunne gøre det samme med andre variationer af unix også. Dette er et kult lille trick, som Lifehacker er modificeret fra Emilis Dambauskas. Du kan få en anden variation for Linux på en af ​​disse websteder, hvis den af ​​en eller anden grund ikke virker for dig. Tak til Marcus for at sende det til os.

(Opdateret af Paul den 4/20/2015 for at inkludere farvet ls, Spock LLAP emoji prompt og mindre ændringer til overordnet brugergrænseflade - LLAP prompt kræver moderne version af OS X)