Fordelene og ulemperne ved at opbygge din egen computer

Opbygning af din egen pc, i modsætning til at købe en foruddefineret, kan være en læringsoplevelse for alle, der ikke har gjort det før, og det er nogle gange det værd at gøre det kun en gang for oplevelsen. Hvis du allerede ved, hvordan du sætter en computer sammen, kan du overveje nogle af de andre fordele og ulemper ved at opbygge din egen pc, før du træffer en beslutning.

Fordel: Tilpasning

Ved at opbygge din egen pc kan du bruge de nøjagtige komponenter, du ønsker. Selv med computerproducenter, der giver dig mulighed for at tilpasse din maskine, kan du vælge mellem et lille sæt komponentindstillinger, og de skal næsten altid være fra visse komponentproducenter, som computerfirmaerne har at gøre med. Det kan også tage lidt tid, før computerproducenterne har adgang til nogle banebrydende komponenter, mens hvis du bygger dit eget system, kan du bruge enhver komponent, som du kan få fat i. Ved at købe de nøjagtige komponenter, du ønsker, kan du også bestemme kvaliteten på alle komponenterne i maskinen.

Fordel: Opgraderbarhed

Når du bygger din egen pc, ved du, at du kan opgradere alle komponenter. Hvis du beslutter, at computeren har brug for mere RAM eller et nyt grafikkort, kender du allerede alle bundkortets specifikationer og krav, så du behøver kun at købe den korrekte opgradering og sætte den i. Med en forudbygget computer kan det nogle gange være svært at ved nøjagtigt, hvilken slags kort og RAM computeren har brug for. Nogle producenter bruger også proprietære dele, hvilket betyder at du er nødt til at købe dine komponentopgraderinger gennem dem, generelt til en præmieomkostning. Hvis du bygger din pc fra bunden, ved du, at dette aldrig vil være et problem.

Ulempe: Garanti

Manglen på en samlet systemgaranti er en af ​​de største ulemper ved at opbygge din egen pc. Mens de enkelte komponenter muligvis kommer med en garanti, skal du muligvis kæmpe for at få den anden udskiftet, hvis en komponent frites en anden. Forudbyggede pc'er har generelt en garanti, der dækker hele systemet som helhed. PC-producenter eller detailforretninger, der sælger systemerne, har generelt robuste kundeserviceafdelinger og har et indstillet system til at håndtere kundeklager hurtigt, mens hver komponentproducent kan tilbyde et andet serviceniveau.

Ulempe: Tid og indsats

Hvis du køber et foruddefineret system, kan du tage det hjem og have det i gang inden for få minutter. Selvom du skal bestille et system online, er det bare at tilslutte det, når det sendes til dig. Når du bygger et system, skal du næsten altid bestille delene og få dem sendt til dig, så du kan ikke engang begynde at bygge, før delene sendes til dig. Selvom der ikke er noget alt for teknisk ved at sætte en computer sammen, så længe du ved, hvor alle stykkerne passer sammen, kan det stadig tage flere timer, da du skal finde ud af, hvor alle skruerne skal gå for at passe de forskellige stykker sammen.

Fordel og ulempe: Pris

Pris kan være en fordel eller en ulempe, afhængigt af hvilken type system du vil bygge. Hvis du ønsker at sammensætte et nøglebaseret grundlæggende system, kan det være bedre med bare at købe et low-end-system. Producenter får så gode tilbud på komponenterne og softwaren, at de kan skabe en low-end maskine til mindre end du kan, medmindre du får nogle rigtig gode tilbud eller bruger nogle brugte dele. Men hvis du vil have et avanceret system, vil det være lettere for dig at finde dine egne tilbud på komponenter og undgå producentens markering på avancerede pc-emner.