Aktivér mørk tilstand i OS X Yosemite Beta med en standardkommando

Mac-brugere, der kører OS X Yosemite Beta 2, kan få et glimt på den kommende "dark mode" -funktion, der blev nævnt kort under Yosemite overblik præsentationen under WWDC 2014. I det væsentlige ændrer mørk tilstand mange brugergrænsefladeelementer af OS X Yosemite til betydeligt mørkere variationer af sig selv, bytte ud hvide og lette grays for sorte og mørke grays. Med OS X 10.10 Developer Preview 2 er denne mørkningseffekt begrænset til menulinjeartikler og Dock, men det er muligt, at den visuelle effekt vil nå det bredere vinduesdækning og tema for OS X Yosemite også.

Hvis du i øjeblikket kører den nyeste version af OS X 10.10, kan du prøve den ufuldstændige mørke tilstandseffekt ud ved at bruge en standardkommandoprompt.


Standardværktøjet for at aktivere den indledende mørke tilstand-brugerinterface er som følger, indtast den på en enkelt linje og udfør som sædvanlig, idet den er prefixed med sudo, betyder det, at det vil kræve admin adgang:

sudo defaults write /Library/Preferences/.GlobalPreferences AppleInterfaceTheme Dark

Følg denne kommando op med følgende kommandosekvens for at genopbygge UI-elementerne og Dock. Du kan også logge ud og tilbage til en brugerkonto for at ændringen skal træde i kraft.

killall Dock;killall SystemUIServer

Du skal straks se ændringerne i menulinjen og OS X Dock.

Det er uklart, om yderligere brugergrænsefladeelementer vil ændre sig med den mørke tilstands funktion, men Beta 2 er den første udvikler af OS X Yosemite til at inkludere et kig på funktionen.

Disse skærmbilleder, der viser Dark Mode i Yosemite, leveres via MacRumors og @HamzaSood, som opdagede standardstrengen og udgav den på Twitter.

På grund af den ufuldstændige karakter af den eksisterende mørktilstandsimplementering vil de fleste Mac devs, der kører beta-udgivelsen, ønske at skifte tilbage til standard "light mode" -temaet, som kan gøres med en af ​​følgende standardkommandoer:

sudo defaults write /Library/Preferences/.GlobalPreferences AppleInterfaceTheme Light

Hvis det ikke virker uanset årsagen, kan du også blot udstede en standardkommando for at fjerne AppleInterfaceTheme-tasten:

sudo defaults delete /Library/Preferences/.GlobalPreferences AppleInterfaceTheme

Igen skal brugerne følge dette op med at opdatere SystemUISserver og Dock, eller ved blot at logge ud og tilbage igen:

killall Dock;killall SystemUIServer

OS X Yosemite er allerede kendt for at tilbyde en temmelig større visuel revision til det generelle udseende af Mac-brugergrænsefladen, den første væsentlige ændring i vinduesbeklædningen af ​​OS X siden afslutningen af ​​Aqua og børstet metaludseende. Subtile ændringer blev også introduceret fra 10, 6 til 10, 7, der også var ved at være ved Mavericks.

Den endelige version af OS X Yosemite vil blive frigivet i efteråret.