Sådan rengøres min cd-afspiller

Hvis din cd-afspiller begynder at springe rundt eller savner nogle spor helt, er synderen sandsynligvis et snavset linsehoved. Med frontlæssede cd-vekslere kan du ikke komme til hovedet uden at adskille hele enheden. Heldigvis kan du sende en rengøringsskive indeni for at udføre dit arbejde for dig. Du kan lave en selv, så der er ingen grund til at købe kommercielt. Du bør også rengøre CD-afspillerens front, da snavs kommer ikke kun ind fra selve disken, men fra at samle sig på fronten af ​​afspilleren og skubbes ind over tid.

Rengøring af fronthuset

Trin 1

Fjern eventuel cd, og sluk for stereoanlægget.

Trin 2

Spray trykluft over CD-afspillerens front med en koncentreret burst på CD-åbningen. Hold dåsen i en skrå vinkel, så støv blæser ud til siden snarere end ind i spalten.

Fugt en ren vaskeklud, og rengør åbningen på cd'en og det omkringliggende område for at fjerne snavs, der ikke blæser af.

Rengøring af objektivhovedet

Trin 1

Tag en fnugfri, ikke-ridse tørring og skær to strimler 1/4 tomme i længden. Gør dem ca. 1/8 tomme længere end afstanden mellem en CDs ydre og indvendige kanter.

Trin 2

Tag en tom cd eller en, som du ikke har noget imod at miste. Sørg for, at det er rent og i god stand. På den aktive, skinnende side af cd'en tegner du en tynd linie med klæbemiddel med din superlimpen fra den ydre kant af cd'en til den indvendige kant. Gør det samme på den anden side, så din CD ser ud til at være delt i halvdelen af ​​superlim.

Trin 3

Påfør elektroderne på superlimen, og lad limen sætte sig. Anbring elektroderne forsigtigt, så løst materiale forbliver på alle fire sider. Disse klapper børstes over laserens linsehoved og udfører den egentlige rengøring.

Tænd cd-afspilleren, og isæt rengøringsdisken. Spilleren skal dreje det et par gange og skubbe det ud. Gentag denne proces to eller tre gange mere. Eventuelt kan du derefter dæmpe puderne let med isopropylalkohol eller en optisk linserenser og gentage processen. Hvis du gør dette, skal du lade systemet tørre en time.