Sådan øges firewallbeskyttelsen

Med den konstante trussel fra internethackere og identitetstyve er det vigtigt, at din computer er fuldt beskyttet og altid opdateret til de nyeste vira og malware. Windows-firewallen, som standard med de fleste pc'er, er et kraftfuldt antivirusværktøj, der kan konfigureres til at øge din computers beskyttelse.

Trin 1

Naviger til din computers kontrolpanel i Start-menuen. Dobbeltklik på ikonet "Windows Firewall" for at åbne et nyt vindue. Windows Firewall-ikonet er repræsenteret af billedet af en mur med planeten jorden bag sig.

Trin 2

Sørg for, at Windows Firewall er tændt. Hvis din firewall ikke er tændt, er din computer modtagelig for indkommende vira, trojanske heste og ondsindede filer. Klik på knappen "Til (anbefalet)" for at tænde din firewall.

Trin 3

Klik på fanen "Undtagelser" øverst i Windows Firewall-vinduet. Du tillader stadig bestemte programmer og applikationer at downloade og overføre pakker via din pc, selvom din firewall kører. Ved at ændre undtagelserne for din firewall kan du øge beskyttelsen af ​​din pc. Ved at klikke på fanen "Undtagelser" åbnes et nyt vinduesafsnit.

Trin 4

Fjern markeringen af ​​nogle af de programmer, der mere sandsynligt indeholder eller trafikerer ondsindede filer. For eksempel er P2P-fildelingsprogrammer som Limewire, Ares og UTorrent ikke 100 procent reguleret eller kontrolleret for vira.

Opdater din firewall med en Windows Service Pack. Windows opdaterer konstant firewallsoftwaren til sine operativsystemer, og det betyder, at enhver ny eller tidligere ukendt malware nu genkendes og forhindres i at få adgang til din pc. Din computer giver dig besked og advarer dig, når disse nye ondsindede filer får adgang til din computer.

Du kan få adgang til alle Windows Service Packs på deres Hjælp- og supportside; de understøtter pakker fra Windows NT 4.0 hele vejen til Windows Vista og 7. Installationsvejledningen er meget ligetil, men kræver normalt, at din computer genstartes. Se afsnittet Ressourcer for et link til websiden Hjælp og support.