Sådan ryddes en computer op, når den kører langsomt og går ned

Perfekt gode computere kan virke gamle før deres tid, hvis der ikke udføres regelmæssige tuning. Computere kan køre langsomt på grund af midlertidige internetfiler og spyware efterladt som et resultat af besøg på websider, diskfejl og fragmenterede filer. Gamle filer og ubrugte programmer optager også plads på en computer, der gør det tager længere tid at køre de programmer, du ønsker. Computere kan køre mere effektivt, hvis der træffes enkle trin for at optimere deres ydeevne.

Fjern ubrugte filer

Trin 1

Hver gang du besøger et websted, efterlader det en midlertidig internetfil, så siden kan indlæses hurtigere, næste gang du besøger, og disse midlertidige filer falder ned på en computers funktion. For at fjerne dem i Windows skal du højreklikke på Start og klikke på Udforsk. Klik for at fremhæve din computers C-drev (C: /) og klik på find / søg. Indtast * tmp, og dette vil trække alle midlertidige filer, du kan slette, op. Klik på ctrl + A, hvis du vil slette alle filer eller slette dem en efter en. For at gøre dette fra Internet Explorer i stedet kan du også gå til Værktøjer i øverste højre hjørne, klikke på Slet browserhistorik og derefter klikke på "Slet midlertidige filer."

Trin 2

Åbn mappen Dokumenter. Beslut om filer eller mapper ikke er nødvendige. Klik på de filer, du ikke har brug for, og klik på slet.

Trin 3

Find programmer, du ikke længere bruger, og afinstaller dem. Højreklik på "Start", og klik på "Kontrolpanel". Klik på "Tilføj / fjern programmer", og vælg de programmer, du vil afinstallere. Det vil spørge dig, om du er sikker på, at du vil slette programmet; klik på "Ja."

Trin 4

Kør Diskdefragmentering. Computere gemmer fragmenter af filer, der tager meget plads. I Windows skal du klikke på "Start", klikke på "Alle programmer" og derefter "Systemværktøjer" og "Diskdefragmentering." At køre diskdefragmenteringsprocessen tager normalt et par timer og skal udføres hver måned mindst.

Kør Diskoprydning. Klik på "Start", peg på "Alle programmer", derefter "Tilbehør", derefter "Systemværktøjer" og klik til sidst på "Diskoprydning." Når programmet Diskoprydning er kørt, vises en dialogboks med en liste over filer, som du kan slette. Klik i afkrydsningsfelterne og lav et flueben ud for hver fil, du vil slette. Klik derefter på "OK" for at slette. En prompt vil spørge, om du er sikker på, at du vil slette filerne. klik på "Ja."