Anime personlighedstyper

Karakterer, der findes i anime, har ofte stereotype personligheder. Som i teatralske melodramaer for århundreder siden udfylder hver karakter et bestemt behov i historien. Publikum er kommet til at forvente bestemte karakterer, når de ser en anime. Et par personlighedstyper forekommer oftest i traditionelle anime-tegneserier, film og tv-shows.

Hovedpersonen

Hovedpersonen kan være uskyldig, hård eller en kombination af de to. Uskyldige hovedpersoner vil udmærke sig ved noget, der egoistisk vil gavne sig selv. De er glade, kan gøre skøre stunts og vil kæmpe for deres venner. Naruto fra anime med samme navn og Aang fra "Avatar: The Last Airbender" er to meget gode repræsentationer af denne type. Den hårde hovedperson har et ry som en styrke, der skal regnes med. Denne karakter klarer sig normalt ikke godt i skolen og befinder sig ofte i situationer, der ligger uden for hans evner. Ichigo og Rukia fra "Bleach" er gode repræsentationer af denne type. En blandet type vil ofte være en uskyldig, glad person, der kastes ind i en situation uden for hendes kontrol. Nogle gange vil hun opdage, at hun har særlige kræfter. Lys fra "Death Note" og Sakura fra "Cardcaptors Sakura" er fremragende eksempler på denne type. Nogle gange er hovedpersonerne opdelt, som i "Fullmetal Alchemist", hvor Edward er hård og Al er uskyldig.

Anti-helten

Antihelten hjemsøges af en mørk, tragisk fortid, der har skævt hans fortolkning af rigtigt og forkert. Anti-helte kommer normalt over som dårlige i starten, selvom de måske bliver gode i løbet af historien. De danner normalt en rivalisering med hovedpersonen. Hao fra "Shaman King" og Sasuke fra "Naruto" er gode eksempler.

Sidekick

Ligesom hovedpersonen kan sidekick være en af ​​to typer: uskyldig eller kamp. Uskyldige sidekicks tilbyder nogle komiske lettelser eller fungerer som en kontrast til deres ven. Rin fra "Inuyasha" udfylder denne rolle for Sesshomaru, Inuyashas onde ældre bror. Kæmpende sidekicks kæmper sammen med deres ven, hovedpersonen, uanset hvad. Jigen og Goemon er perfekte eksempler på at bekæmpe sidekicks i "Lupin III."

Perversen

En ikonisk karakter i manga og anime, perversen tilbyder komisk lettelse og undertiden lærer hovedpersonen en vigtig lektion. Flirterende med hver kvinde, han ser, fremsætter pervers ofte uhyggelige forslag, hvilket resulterer i en masse afvisning. Miroku fra "Inuyasha", der bad hver kvinde, han mødte om at få sine børn, er et perfekt eksempel.

Tegn X

Identiteten af ​​karakter X er muligvis ukendt, eller publikum ved måske, hvem han er, men de andre tegn gør det ikke. Karakter X er altid maskeret på en eller anden måde, så de andre tegn ved ikke, hvem han er, på trods af åbenlyse spor. Smoking Mask i "Sailor Moon" og Racer X i "Speed ​​Racer" er gode eksempler på denne type.

Det onde ældre søskende

Den ældre bror eller søster i mange anime fortællinger har begået fejl og gjort ondt. De yngre søskende, som regel hovedpersonerne, hader de ældre søskende og hvad de har gjort. Det onde ældre søskende bliver målet i mange historier. Itachi, i "Naruto", er Sasukes ældre bror, der dræbte hele sin klan. Sesshomaru, Inuyashas ældre bror, er magtfuld og bane for Inuyashas eksistens.