Sådan kombineres flere Word-dokumenter i en PDF

Word-dokumenter er tekstbaserede computerdokumenter, der kan redigeres af alle, der bruger en computer med Microsoft Word installeret. PDF-dokumenter er derimod permanente - du kan ikke redigere dem, medmindre du bruger speciel software, og de er beregnet til at blive vist ved hjælp af Adobe Reader-software. Hvis du har flere Word-dokumenter, kan du kombinere dem i et dokument og derefter konvertere dette dokument til PDF-filformatet.

Trin 1

Dobbeltklik på alle dine Microsoft Word-dokumenter. Dette åbner dem i separate vinduer.

Trin 2

Beslut hvilket dokument, der skal være dit "hoved" -dokument - det dokument, som du kombinerer alle dine andre dokumenter i.

Trin 3

Fremhæv tekst fra det første dokument, du gerne vil kombinere i dit "hoved" -dokument. Klik på "Kopiér" -knappen (eller "Ctrl-C") i Word for at kopiere teksten til dit udklipsholder. Naviger til bunden af ​​"hoved" Word-dokumentet, og klik på knappen "Indsæt" (eller "Ctrl-V). Gentag dette trin, indtil du har indsat indholdet af alle dine Word-dokumenter i et enkelt, komplet dokument.

Klik på "Kontor" og "Gem som." Vælg "PDF eller XPS." Vælg indstillingen "PDF" i rullemenuen, og klik på "Gem" for at kombinere dine flere Word-dokumenter i et enkelt PDF-dokument.