Sådan sammenlignes Excel-regneark i Access

Excel er regnearkssoftware, der kan rumme store mængder data. Det er ikke ualmindeligt, at en Excel-projektmappe har flere regneark med masser af data. En effektiv måde at sammenligne dataene på regnearkene på er at bruge Access. Access er et databaseprogram, der bruges til at spore, vise og manipulere store datamængder.

Import af oplysninger

Importer de to regneark til en Access-database. Regnearkene skal indeholde data, der er unikke for hvert element. Hvis de to regneark f.eks. Indeholder oplysninger om tilgodehavender fra konti, er det element, der gør hver post unik, kundens kontonummer. Importer dataene til tabeller i Access. Sørg for, at kolonnerne er ens i navn og format.

Datasammenligning

Placer de to tabeller i en forespørgsel. Knyt tabellerne til et fælles felt i de to tabeller. Felterne, der skal være fælles og sammenkædede, er dem, der indeholder unikke værdier. F.eks. Skal kundekontonummerfeltet i det eksempel på tilgodehavende være knyttet og fælles for begge tabeller. Afhængigt af hvordan linket gøres, er det muligt at hente alle poster fra en tabel og kun et par poster fra den anden tabel. Træk felterne til forespørgselsgitrene, der skal sammenlignes.

Resultater

Kør forespørgslen. Resultaterne giver brugeren mulighed for at sammenligne felterne på tværs af de to tabeller.