Sådan korrigeres fiskeøje med Photoshop

Hvis motivet på et fotografi ligner et fiskeøje's krumlinjede form, er synderen en vidvinkelkameraobjektiv. Dramatiske billedforvrængninger tilføjer personlighed til et fælles emne. Men når dit motiv kan trives uden specielle effekter, kan det være nødvendigt med en objektivkorrektion. "Fish eye" -korrektion forbedrer udseendet af arkitektoniske billeder - og giver dem et poleret udseende - fordi unødvendige forvridninger ofte ligner noget, som en uerfaren amatørfotograf ville gøre. Photoshop har et indbygget middel til at rette billedet, når et subtilt antydning af radial forvrængning forstyrrer motivets naturlige appel.

Åbn fotografiet i Photoshop CS2 eller højere.

Gem fotografiet med behov for forvrængningskorrektion ved et nyt navn. Dette trin forhindrer tab af det originale billede, hvis der opstår en fejl.

Naviger til "Filter", "Forvræng" og "Korrektion af objektivet." En dialogboks vises.

Marker afkrydsningsfeltet "Gitter". Gå til skyderen "Fjern forvrængning", og flyt den til højre. Stop, når de lodrette linjer inden i dit fotografi stemmer overens med de lodrette linjer i gitteret.

Adresser det ændrede kantområde på det justerede billede. Valget "Edge" definerer, hvornår Photoshop vil gengive baggrunden igen, udfylde den med farve eller lade den være gennemsigtig. Den bedste mulighed er at vælge "Transparent" og bruge beskæringsværktøjet senere.

Vælg "Gem indstillinger" i fly-out-menuen. Giv indstillingerne et nyttigt navn, og klik på "OK" for at foretage ændringerne.

Kontroller billedet for kvalitet. Slørede kanter kan være uacceptable. Hvis du er utilfreds med resultaterne, kan du prøve processen igen eller overveje andre fiskeøjekorrektionsværktøjer. En række PhotoShop-plug-ins kan korrigere billedforvrængning.

Tips

De ideelle billeder til korrektion af fiskeøje er dem med minimale mængder tønde forvrængning. Korrektion af ekstremt forvrængede billeder kan føre til et fald i billedkvaliteten - især i billedets kanter.

Advarsler

Arbejd med en kopi af det originale billede for at bevare det originale fotografis integritet.