Sådan oprettes en partition i DOS (9 trin)

Partitionering af din harddisk kan have mange fordele. Fra at give dig mulighed for bedre at administrere dine data ved at sætte musik- og filmfiler i karantæne fra systemfiler - hvilket igen hjælper med at forhindre dig i at miste alle dine medier, hvis du nogensinde har brug for at reformatere - til at lade dig installere et andet operativsystem på samme drev, er der få grunde til ikke at partitionere din harddisk. Og hvis du har haft problemer med at få processen til at arbejde igennem Windows selv, er det en fantastisk måde at få arbejdet gjort på ved hjælp af DOS-kommandoprompten.

Partitionering af din harddisk i DOS-kommandoprompten

Trin 1

Download DiskPart fra download.Microsoft.com/download/win2000platform/DiskPart/1.00.0.1/NT5/EN-US/diskpart_setup.exe, og følg instruktionerne for at installere, hvis du bruger Windows XP.

Trin 2

Windows Vista og Windows 7 har DiskPart installeret som standard.

Trin 3

Log ind på din computer som administrator, og klik på knappen "Start".

Trin 4

Klik på "Alle programmer" i Windows Vista eller Windows 7. Klik på "Kør ..." i Windows XP.

Trin 5

Klik på "Tilbehør", højreklik på "Kommandoprompt" og klik på "Kør som administrator" i Vista eller Windows 7. Skriv "cmd" i Windows XP, og tryk på "Enter".

Trin 6

Skriv "diskpart".

Trin 7

Skriv “listevolumen”. Bemærk volumenummeret på det drev, du vil partitionere, samt mængden af ​​ledig plads.

Trin 8

Skriv "vælg lydstyrke" og derefter nummeret på det drev, du vil partitionere, og tryk på "Enter". For eksempel, hvis det drev, du vil partitionere, er mærket "Volume 2", skal du skrive "vælg volume 2" i prompten.

Skriv “shrink ønsket =” efterfulgt af den størrelse, du vil have i megabyte, og “shrink minimum =” efterfulgt af den minimumsstørrelse, du vil have drevet til, hvis din ønskede størrelse er for stor.

Hvis du f.eks. Gerne vil have, at din nye partition skal være 11 gigabyte (GB), men har brug for at være mindst 7 GB, skal du skrive "skrumpe ønsket = 11000 minimum = 7000", da 1 gigabyte er lig med 1000 megabyte.