Hvad er typerne af elektroniske betalingssystemer?

Elektroniske betalingssystemer er blevet mere populære takket være øget brug af internet-shopping. Disse systemer involverer ikke kun internettransaktioner, da der udvikles flere og flere måder til at lette elektroniske pengeoverførsler. Med stigende teknologi fortsætter rækkevidden af ​​enheder og processer, der bruges til at handle elektronisk, med at stige, mens brugen af ​​kontant- og check-transaktioner er faldende. Dette skyldes primært, at det er meget nemmere at bære kort eller bruge mobiltelefoner til at betale for køb sammenlignet med kontanter.

Kort

Disse er den mest almindelige form for elektroniske betalinger. Der er tre typer kort: kredit-, debet- og forudbetalte kort. De er typisk lavet af plastik og har en magnetstribe på bagsiden af ​​kortet. Kunden giver forhandleren kortet, mens han handler, og forhandleren stryger kortet gennem en terminal eller lægger de relevante oplysninger i en database, som derefter leveres til kreditkortselskabet, som videresender en bekræftelsesmeddelelse til forhandleren, at købet blev afsluttet. Denne proces tager typisk kun et par sekunder at gennemføre. Kreditkort er en yderst populær form for elektronisk betaling, fordi du kan bruge dem næsten hvor som helst til næsten enhver form for køb, og du behøver ikke have kontanter ved hånden for at betale for ting.

Internet

Internetbetalinger involverer en person, der overfører penge eller foretager et køb online. Forbrugerne har valget om enten at overføre pengene direkte fra deres bankkonto, som let kan tilgås online, eller de kan bruge et kredit-, betalingskort- eller forudbetalt kort. De fleste mennesker foretrækker at bruge den anden mulighed, især når de foretager online køb. Denne betalingsform vokser fortsat i popularitet hos den stadigt voksende e-handelsindustri.

Mobile betalinger

Selvom antallet af transaktioner, der kan udføres via en mobiltelefon, er begrænset, kan de stadig bruges til at lette nogle elektroniske transaktioner. Mobiltelefonproducenter har aktiveret deres telefons software til at give brugerne adgang til elektronisk handel. I nogle lande tillader mobiludbydere deres kunder at have en bankkonto på deres mobiltelefonnumre og kan bruge midlerne på deres konti til at udføre transaktioner.

Person-til-person-betalinger

Disse betalinger gør det muligt for en person at betale en anden ved hjælp af en online-konto, et forudbetalt kort eller en anden mekanisme, der gemmer værdi. Forskellige virksomheder, der letter sådanne betalinger, er PayPal, Alertpay og Moneybookers. Disse tjenester er let tilgængelige via internettet via computere, telefoner og andre enheder. De giver et let og sikkert middel til at foretage transaktioner online.