Sådan oprettes en videobanner

Oprettelse af et videobanner til et websted er en hurtig proces, selv for uerfarne webdesignere. Et softwareværktøj som Adobe Flash eller Premiere Pro er fremragende til denne opgave, men du kan også bruge gratis automatiserede tjenester. For eksempel er "BannerSketch" et gratis online-værktøj, der giver dig mulighed for at oprette bannere i forskellige størrelser med flere rammer. Bannere eksporteres derefter til et billede, såsom en animeret filformatfil (.gif).

Trin 1

Åbn din videoredigeringssoftware (f.eks. Adobe Flash), eller naviger til dit gratis online-værktøj (f.eks. BannerSketch).

Trin 2

Indstil "scenen" til et standardiseret format såsom 728 x 90 pixels, der almindeligvis kaldes en leaderboard. Andre standardstørrelser inkluderer 468 x 60 og 120 x 600.

Trin 3

Tilføj tekst og billeder for at formidle dit banners budskab. Sørg for, at teksten er klar og let at læse. Et videobanner er en annonce, så det skal fange seerens opmærksomhed. Gul og rød er dokumenterede reklamefarver.

Trin 4

Føj rammer til dit banner. Videobannere behøver ikke at have snesevis af rammer - mange har faktisk kun få. Undgå dog at skabe nogen form for "blinkende" effekt. Dette betragtes som modbydeligt af mange internetbrugere - og vil få mange til at ignorere dit banner.

Udgiv dit banner. I Adobe Flash eksporterer du billedet som en animeret .gif- eller lille webformat (.swf) fil. Med et gratis onlineprogram genereres billedet, når du udfylder og indsender alle de krævede felter.