Sådan afbalanceres regneark med checkhæfte
De fleste af os ved, hvor vigtigt det er at afbalancere vores checkbøger, men mange af os kommer aldrig ud til at udføre denne vigtige beregning. Resultaterne af ikke at afbalancere din checkhæfte kan være ret dyre. Overtrækningsgebyrer og afviste checkgebyrer stiger, og hvis du ikke har nok penge på din bankkonto, kan det også få dig i problemer med kreditorer. Ved at bruge et simpelt regnearksprogram kan du oprette et regneark, som du kan bruge til at afbalancere din checkhæfte og afstemme dit udsagn i slutningen af hver måned.
Trin 1
Saml dit seneste kontoudtog og dit checkhæfte. Log på din computer, og åbn dit regnearkprogram. Klik på "File" og vælg "New" for at oprette et nyt regneark.
Trin 2
Indtast etiketten "Kontoudtogssaldo" i celle A1 i regnearket. Indtast slutbalancen fra kontoudtoget i celle B1.
Trin 3
Opret en linje for hver check, der ikke vises på kontoudtoget. Brug kontrolnummeret som etiket, og indtast disse kontroller i kolonnen "A". Indtast de faktiske beløb i kolonnen "B". Brug et minustegn, når du indtaster beløbene. For eksempel ville en check på $ 30 blive indtastet som "-30".
Trin 4
Indtast eventuelle indskud, der ikke vises på kontoudtoget. Indskud skal registreres som positive tal. Indtast datoen for depositum i kolonne "A" og beløbet i kolonne "B."
Trin 5
Opret en formel for at tilføje alle de numre, du har indtastet. Denne formel tager slutbalancen, der vises på din kontoudtog, trækker alle checks, du har skrevet siden slutdatoen, og tilføjer eventuelle indskud fra efter slutdatoen. For eksempel, hvis dine tal er registreret i celler B1 til B15, vil formlen læse "= SUM (B1: B15)."
Sammenlign resultatet af din beregning med saldoen i din checkhæfte. Hvis tallene ikke stemmer overens, skal du kigge efter ikke-registrerede indskud, debetbetalinger, hæveautomatudbetalinger eller checks. Mange mennesker registrerer ikke alle deres betalingskortkøb og pengeautomattransaktioner, så det er et godt sted at starte. Hvis du har online adgang til din konto, kan du logge på og se efter nyere aktivitet, der kan forklare uoverensstemmelsen.