Sådan køres computeradministration som administrator

I Windows 8 indeholder Computer Management administrative værktøjer til visning af systemlogoplysninger, styring af delte mapper, oprettelse af nye brugere og udførelse af rutinemæssig systemvedligeholdelse. Da ændring af systemindstillinger normalt kræver administratorrettigheder, kan du ikke bruge mange Computer Management-funktioner, medmindre du kører programmet som administrator. Kontekstmenuerne i Kontrolpanel og File Explorer indeholder en mulighed for at køre programmer som administrator, og du kan få adgang til Computer Management fra en af ​​disse placeringer.

Fra kontrolpanelet

Trin 1

Tryk på "Windows-X" og klik på "Kontrolpanel." Alternativt kan du pege markøren i nederste venstre hjørne af skærmen, højreklikke på "Start" -flisen og vælge "Kontrolpanel".

Trin 2

Vælg "System og sikkerhed", og klik på "Administrative værktøjer", hvis du ser Kontrolpanel i kategorivisning. Hvis du ser Kontrolpanel i ikonvisning, skal du blot klikke på “Administrative værktøjer”.

Højreklik på "Computerstyring" og vælg "Kør som administrator." Hvis du bruger en standard Windows-konto, bliver du bedt om at tillade Windows at køre Computer Management som administrator. Klik på “Ja” for at åbne konsollen.

Fra File Explorer

Trin 1

Højreklik på "Start" -brikken og vælg "Kør". Alternativt kan du trykke på "Windows-R" for at åbne dialogboksen Kør, og indtast derefter "% windir% \ System32" (uden anførselstegn, her og igennem) ved prompten. File Explorer åbner for System32-mappen.

Trin 2

Find Compmgmt.msc-filen i System32-biblioteket. Windows sorterer som standard mapper før filer, så du bliver muligvis nødt til at rulle lidt ned for at finde filen.

Højreklik på "compmgmt.msc" og vælg "Kør som administrator." Hvis du bliver bedt om at tillade, at programmet foretager ændringer på din computer, skal du klikke på "Ja".

Fra kommandoprompten

Trin 1

Højreklik på "Start" -flisen, og vælg "Kommandoprompt (administrator)."

Trin 2

Skriv "compmgmt.msc" ved prompten, og tryk på "Enter".

Klik på “Ja”, hvis du bliver bedt om at tillade Computeradministration at foretage ændringer på din computer.