Sådan oprettes dit eget billedikon

Oprettelse af brugerdefinerede billedikoner, der skal tilknyttes programmer, filer og mapper i Windows, er en sjov og givende aktivitet. Billedikoner kan oprettes med Microsoft Paint, et let grafikredigeringsværktøj, der leveres med alle Windows-operativsystemer. Billedikoner er små Bitmap (BMP) grafiske filer med filtypenavnet .ICO. Oprettelse af BMP-billeder til brug for billedikoner er en hurtig og enkel opgave med Microsoft Paint-applikationen.

Klik på Windows "Start" -knappen, og klik på mappen "Tilbehør" for at udvide.

Klik på linket "Mal" -program. Microsoft Paint starter.

Klik på "File" i den øverste navigationslinje, og vælg derefter "New". Et nyt, hvidt lærred vises i Paint.

Træk kanterne på det nye lærred for at måle cirka en tomme og en tomme på skærmen.

Tegn et billede, anvend baggrunde og indsæt figurer på lærredet.

Klik på "File" og vælg derefter "Save As" i genvejsmenuen.

Klik på pilen nedad i rullemenuen "Gem som type", og vælg "24-bit bitmap (.bmp, .dib)" fra listen. Maleprogrammet tildeler navnet “Untitled.bmp” til grafikken.

Erstat filtypen med “.ico”, og skriv et nyt filnavn til billedikonfilen.

Klik på knappen "Gem". Billedet gemmes i 24-bit Bitmap-format med ICO-filtypen.

Højreklik på Windows "Start" -knappen, og vælg "Udforsk" i genvejsmenuen. Naviger til ikonet for programmet, filen eller mappen for at ændre, og højreklik på ikonet. Vælg "Egenskaber" i genvejsmenuen. Klik på fanen "Tilpas", og klik derefter på knappen "Skift ikon". Klik på "Gennemse" og naviger til den nye ikonfilfilplacering, og vælg derefter ikonet.

Tips

Fotos og andre grafikfiler kan importeres til Paint. Størr billedet, og gem det som et ikon-bitmap, ligesom hvis billedet blev oprettet fra bunden.

Advarsler

Ikonbilleder er små. Hold derfor grafikken enkel til ikoner.