Sådan redigeres en gyserfilm

Elementer, du har brug for

  • Videooptagelser og lyd- og musikelementer, der skal bruges til gyserfilmen

  • Computer

  • Videoredigeringsprogram

Redigering af en gyserfilm kræver forståelse af filmsproget. Dette inkluderer viden om, hvordan skudstørrelse og kamerabevægelser påvirker scenerne i en film, hvordan belysning, lyd, rekvisitter og sæt påvirker stemningen og følelsen af ​​scener, hvordan skuespillernes forestillinger etablerer og fremmer følelser i historien blandt mange andre lyd- visuelle elementer, der gør det muligt for historien at udfolde sig på den måde, du har til hensigt. For horrorgenren er det også vigtigt at overbevisende levere skræmmende og uhyggelige elementer på skærmen.

Læs manuskriptet og studer storyboardet eller andre produktionsdokumenter relateret til forståelsen af ​​historien og visionen for filmen. Gennemgå skudlisten, der blev brugt under optagelsen, for at gøre dig bekendt med optagelserne til produktionen. Dette giver dig en kerne om, hvordan du opretter dit redigeringsarbejdsflow. For eksempel, hvis der er chromascener, der er optaget på den grønne skærm, betyder det, at den grønne skærmbaggrund på disse specialeffektbilleder stadig vil blive erstattet af et andet computergenereret billede (CGI) eller en separat skudt live action-baggrund. De fleste store produktioner kræver, at redaktøren koordinerer med filmens specialeffekt-team for at bestemme arbejdsprocessen og planlægge, hvordan de endelige specialeffektscener skal redigeres.

Opret et nyt projekt i dit foretrukne videoredigeringsprogram. Nogle af de populære programmer, der er meget udbredt både i personlige og professionelle produktioner, inkluderer Final Cut Pro, Avid Media Composer, Adobe Premier Pro og Sony Vegas.

Saml alt video- og lydmateriale, du har brug for til redigering, og importer dem derefter til dit redigeringsprogram ved hjælp af knappen "Import". Placeringen af ​​denne redigeringsfunktion afhænger af det program, du bruger. Det findes normalt under programmets "File" -menu.

Saml dine video- og lydelementer sammen i dit redigeringsprograms "Tidslinje", det arbejdsområde, hvor den faktiske redigeringsproces bliver færdig. Da optagelserne fra produktionen ikke nødvendigvis er i kronologisk rækkefølge, er det dit ansvar som redaktør at placere dem i den rækkefølge, som historien vil udfolde sig i den endelige film. Fra vinduet "Import" eller "Klip" i dit projekt skal du trække hvert skud ind i "Tidslinjen" for den grove samling af filmen. Afhængigt af din egen dømmekraft og instruktioner fra filmens producent eller instruktør placerer du måske eller måske ikke flere optagelser på et enkelt skud under denne grove samling. Sørg for, at alle de primære lydelementer til videoerne er synkroniseret.

Fjern skud-id'erne og ekstra dele på hvert klip. Optagelse af en film kræver ekstra få sekunder før og efter det faktiske skud, der er nødvendigt i scriptet, for at tjene som godtgørelse, når du redigerer. Afhængigt af det anvendte redigeringsprogram kaldes det grundlæggende værktøj, der bruges til at trimme dine video- og lydklip, “Razor” eller “Cutting” -værktøjet.

Begynd at fjerne eventuelle ekstraoptagelser ved at beslutte, hvilke der fungerer bedst på historien. For en gyserfilm prioriteres ikke kun kontinuiteten af ​​hvert skud og den følelsesmæssige progression afspejlet i sekventeringen af ​​skuddene, men også de skræmmende og chokfaktorer, der kan gøre scenerne mere effektive under horrorgenren.

Poler scenerne ved at give indsætningsbilleder og endda ændre den oprindelige rækkefølge af billederne i din redigering for at skabe mere skræmmende scener. Sørg for, at historieflowet er både logisk og kreativt, så filmens publikum bedre kan sætte pris på historiefortællingen. Tilføj overgangseffekter, især til flashbackscener og scener, der angiver tidens forløb. Inkluder åbnings- og afsluttende kreditter og yderligere specialeffekter, der kræves for at færdiggøre videoredigeringen.

Indsæt det endelige lydmix, der kom fra filmens lyddesigner. Disse nivellerede lydelementer er baseret på værkerne fra lydeditoren, lydmixeren og den musikalske scorer. Foretag enhver nødvendig justering af videoen for at matche den med lydmixet, hvis det er nødvendigt.

Farvelæg din video ved hjælp af dit redigeringsprograms “Color Grading” -funktion. Det er også muligt at gøre dette uden for redigeringsprogrammet ved hjælp af et separat farveklassificeringsprogram. Farveklassificeringsprocessen svarer til at ændre det generelle udseende af et foto i et billedredigeringsprogram. Dette giver dig mulighed for at ændre farver, nuancer, kontrast og mætning på din video. I gyserfilm afsluttes normalt mørke og skræmmende visuelle elementer under denne proces. Brug af flere skygger og nuancer, der får scener til at se mere uhyggelige ud, er vigtige i filmens endelige udseende.

Gengiv videoen for at generere den endelige optagelse baseret på de effekter og videoændringer, du lavede i din redigering. Et redigeringsprograms "Render" -funktion findes normalt under menuen "Sekvens", "Video" eller "Effekter".

Eksporter den endelige gyserfilm i dit foretrukne filmfilformat. Nogle af disse populære formater inkluderer MOV-, AVI-, WMV- og MP4-filer. Knappen “Eksporter” findes typisk under programmets “Filer” -menu.

Tips

Når du redigerer en gyserfilm, er de skræmmende elementer, der ses og høres af seerne, vigtige dele af filmredigeringen. Match din redigering med de skrabende og uhyggelige lydelementer, og vælg de bedste skud, der giver spændende og skræmmende atmosfærer i din redigering.

Pace klipning og forlængelse af dine skud i henhold til karakteren af ​​den handling, der vises i hver scene. Lav variationer på tempoet og rytmen i din redigering for at give mere spænding og spænding til din gyserfilm.