Sådan fjernes statisk opladning fra LP-plader (7 trin)

Vinyl LP-plader (langspilende) blev skubbet ud af markedet i 1980'erne med stigningen i popularitet for cd'er og senere elektroniske medier. De nyder en genopblussen i dag dog på grund af deres uden tvivl overlegne lydkvalitet og nostalgi udløst af albumkunst og linernoter. Desværre kan denne kvalitet blive kompromitteret af støvet, der sprænges fra ophobning af statisk opladning. Korrekt pleje og håndteringsteknikker er nøglen til at fjerne dette problem og vil sikre, at dine yndlingsgamle nyder det lange liv, de fortjener.

Metode 1

Trin 1

Placer pladen på pladespilleren.

Trin 2

Rør tommelfingeren og pegefingeren mod metalspindlen i midten af ​​pladespilleren, og hold den nede i flere sekunder for at aflade enhver statisk ophobning i din krop i stedet for pladen.

Trin 3

Rengør pladen med en kommercielt tilgængelig eller hjemmelavet plade-rengøringsopløsning med en antistatisk børste eller en fnugfri klud (f.eks. En brillerenseklud) før og efter afspilning.

Udskift de indre ærmer, der kom i det originale album, med antistatiske pladearmer. Disse er ofte lavet af rispapir eller materialer, der tæt efterligner rispapir, såsom højdensitetspolyethylen (HDPE), og kan købes i pladeforretninger eller online til en nominel pris.

Metode to

Trin 1

Køb et antistatisk værktøj, der ofte kaldes en pistol eller pistol. Disse enheder er almindeligt tilgængelige til køb i elektronik- eller lydbutikker og online, koster normalt omkring $ 100 nye og har en lang levetid.

Trin 2

Ret den antistatiske pistol mod pladen før og efter at have spillet den, og tryk på aftrækkeren, hold den nede i flere sekunder. Dette neutraliserer den eksisterende statiske ladning gennem en ioniseringsproces.

Anbring pladen i en antistatisk indvendig ærme, før du skubber den ind i det ydre pladecover, og kun håndterer den ved kanterne.