Sådan toppes og indstilles en Cobra 29 Ltd CB-radio

Tuning af din Cobra CB eller enhver anden CB øger nøjagtigheden, hvormed den leverer og modtager signaler. En korrekt tunet CB-radio vil have klar modtagelse og den mest kraftfulde mulige output til andre CB-radioer. Indstillingsprocessen fungerer med enhver type antenne, men en almindelig stålpiskantenne er nemmest.

Trin 1

Parker køretøjet så langt væk fra bygninger og kraftledninger som muligt, og hold døre, hætte og bagagerum lukket. Instruer dem omkring bilen at træde tilbage mindst 10 nyards, men jo længere jo bedre for nøjagtige resultater.

Trin 2

Tilslut en SWR-måler (stående bølgeforhold) til CB'en, og placer CB'en på kanal 1. Tryk på knappen på mikrofonen, kendt som "tastning op", og juster knappen, der er mærket SET, indtil nålen når sit højeste punkt. Sæt derefter måleren på REF, og tænd igen. Skriv dette nummer ned, så det kan henvises til senere.

Trin 3

Drej CB til kanal 40, og tænd igen, mens du er i REF-tilstand. Nåleniveauet, mens det er på kanal 1, skal matche eller næsten matche det niveau, der er optaget på kanal 40. Hvis nåleaflæsningen på kanal 40 er højere end under kanal 1, er antennen for lang. Hvis nålen er lavere på kanal 40, er antennen for kort.

Juster antennen ved enten at skære en kvart tomme af med et godt par diger og prøve igen, eller hæve den op en kvart tomme, hvis det er muligt. Gentag disse trin, indtil signalstyrken på begge kanaler 1 og 40 er nøjagtig eller meget tæt.