Sådan finder du cachelagrede adgangskoder

I internetsurfing er en cache et midlertidigt datalagringsrum. Adgangskodecachen henviser til midlertidigt gemte kopier af din adgangskode. Ved at gemme data internt kan du hente disse data hurtigere i en fremtidig anmodning. Browsere gemmer adgangskodeoplysninger, så du ikke behøver at indtaste din adgangskode hver gang du besøger et websted. Som standard gemmer de fleste systemer dine adgangskoder under en session. Mens nogle browsere som Mozilla Firefox og Google Chrome tilbyder en indbygget måde at finde og se dine cachelagrede adgangskoder på, kræver Internet Explorer yderligere applikationer.

Firefox og Chrome

Åbn menuen "Indstillinger" i enten Firefox eller Chrome. I Firefox skal du åbne "File" eller "Firefox" (Mac) for at finde "Preferences". I Chrome skal du klikke på menuen "Værktøjer" (repræsenteret med skruenøglesymbolet øverst til højre) og vælge "Indstillinger".

Vælg fanen "Sikkerhed" i Firefox eller "Personal Stuff" i Chrome. Disse faner findes i menuen "Indstillinger".

Vælg "Gemte adgangskoder" i Firefox eller "Vis gemte adgangskoder" i Chrome. Dette viser en liste over alle login, der er gemt i browseren. Du skal muligvis klikke på en indstilling på listen, der siger "vis adgangskoder", hvis de ikke allerede er tilgængelige for visning. På Chrome til Mac kræver nogle versioner af browseren, at du først vælger en persons loginoplysninger, før du afslører adgangskoden til det specifikke login.

Internet Explorer

Download beskyttet opbevaring af adgangskodeviser eller Internet Explorer adgangskodeviser (se referencer). Dette er gratis applikationer, som giver dig mulighed for at se Internet Explorer's adgangskodecache. De downloader som .zip-filer.

Kør .zip-filen til det program, du downloadede. Højreklik på .zip-filen, og vælg "Uddrag alt".

Kør programmet for at se dine gemte adgangskoder i Internet Explorer. Protected Storage Password Viewer kan også finde gemte adgangskoder i Microsoft Outlook og MSN Explorer.

Advarsler

Selvom gemte adgangskoder kan gøre browsing hurtigere og mere praktisk, er din cache sårbar over for hacking og adgangskodetyveri. Ryd din cache ofte for ikke-følsomme konti, og hold altid følsomme login (såsom e-mail, bankkonti, offentlige konti osv.) Fri for gemte adgangskoder.