Sådan formateres dokumenter i Word

Uanset om du arbejder med et eksisterende Word-dokument eller udfyldt et, kan du formatere dele af dokumentet eller hele filen. Brug af punkttegn og nummerering er en hurtig måde at fremhæve lister og afsnit i dit dokument. En bred sidemargen kan reduceres, så det passer bedre til dit indhold. Du kan bruge faner til at justere objekter, der ikke justeres korrekt med en mellemrumstast. Formatering af et dokument skiller sig ud.

Brug af kugler og nummerering

Trin 1

Opret kugler til en liste over emner eller afsnit ved at fremhæve det på din side.

Trin 2

Vælg fanen "Hjem" i båndet, og klik derefter på knappen "Nummerering" eller "Kugler". Kuglerne anvendes på den valgte liste.

Vælg fanen "Hjem" i båndet, og vælg knappen "Multilevel List" for at oprette kugler, hvis din liste har mere end et niveau. Galleriet "Multilevel List" udvides, så du kan vælge den type liste, du vil oprette. For at placere emner under samme niveau skal du trykke på "Enter" -tasten efter hvert emne. For at placere under et andet niveau skal du trykke på "Enter" og derefter på "Tab". Varer under det nye niveau vil blive indrykket.

Brug af faner

Trin 1

Vælg teksten, hvor fanerne skal indstilles, eller placer indsættelsespunktet i det område, du vil bruge fanerne til.

Trin 2

Vælg "Vis" og "Lineal" fra båndet for at gøre linealen synlig. Klik derefter på knappen til venstre for linealen for at vælge den ønskede fanelinjering (venstre, center, højre, decimal eller bar). Hver gang du klikker på knappen, ændres fanens justering.

Trin 3

Vælg "Venstre fane" for justeringen. Klik derefter på et tal (punkt) på linealen for at indstille en venstre fane der. For at indstille yderligere faner skal du klikke på et andet nummer på linealen. Hvis du vil ændre fanens justering, skal du ændre knappen "Venstre fane" til en anden.

Placer markøren efter enhver tekst, du vil formatere, og tryk på "Tab" -tasten. Din tekst formateres under fanen Sæt.

Justering af sideindstillinger

Trin 1

Vælg "Sidelayout" i båndet. Klik derefter på knappen "Sideopsætning" for at åbne dialogboksen "Sideopsætning".

Trin 2

Vælg fanen "Margener", og vælg de margener, du vil anvende.

Trin 3

Gå til afsnittet "Orientering" og vælg "stående" eller "liggende" til din side.

Trin 4

Klik på fanen "Layout" og gå til afsnittet "Side". Hvis du vil centrere indholdet på din side lodret, skal du ændre "Lodret justering" til "Center". Klik derefter på "OK" for at vende tilbage til dit dokument.

Vælg, hvor meget tekst du vil have vist på en bestemt side ved at indsætte et sideskift. For at indsætte pausen skal du vælge "Indsæt" og "Sideskift" fra båndet. For at slette et sideskift skal du vælge "Vis" og "Kladde" fra båndet. Klik derefter på sideskiftlinjen, og tryk på "Slet" -tasten.