Sådan genereres PDF-filer ved hjælp af Oracle PL / SQL

Oracle PL / SQL-sproget giver dig programmeringsværktøjerne til at forespørge og hente data. Du kan også bruge Oracle-sproget til at generere PDF-rapporter. Oracle Application Express-værktøjet giver dig mulighed for at logge ind og generere rapporter baseret på de valgte data på din Oracle-databaseserver. PDF-filer er skrivebeskyttede dokumenter, så de brugere, der modtager disse dokumenter, kan ikke redigere og ændre dataene.

Trin 1

Klik på Windows "Start" -knappen, og vælg "Alle programmer". Klik på "Oracle" i programgrupperne, og vælg "Application Express". I åbningsvinduet skal du klikke på den rapport, du vil eksportere som en PDF.

Trin 2

Klik på linket "Rapport" i hovedvinduet. Klik på fanen "Rapportattributter" i vinduet med åbningsegenskaber. Vælg hver tabelkolonne, du vil eksportere til PDF-filen. Når du har valgt alle tabelkolonnerne, skal du klikke på fanen "Udskriv attributter".

Trin 3

Vælg "Inline" i rullemenuen "Vis fil som." I rullemenuen "Outputformat" skal du vælge "PDF". Fjern markeringen fra "Eksporter til FOTO." Klik på "Genberegn" for at estimere rapportlayoutet.

Klik på "Kør" for at eksportere dataene til en PDF. Klik på "Udskriv" for at gemme filen på din harddisk. Et eksempel vises, så du kan se en liste over dine Oracle-data.