Sådan slipper du af en flykaprer på en hjemmeside

En flykaprer på en hjemmeside er en type computervirus. Formålet med hjemmesidekapreren er at ændre din internetside til en side, der er fyldt med yderligere vira. Derudover kan en hjemmeside-hijacker-virus omdirigere dine websøgninger til tilfældige websteder, sænke din computer og føje ikoner til dit skrivebord. Der findes snesevis af flykaprervirus på hjemmesiden, herunder Om: Blank Homepage Hijacker, Global-Finder.com Homepage Hijacker og False-Positive Homepage Hijacker.

Automatisk fjernelse

Åbn dit antivirusprogram. Hvis du ikke har et antivirusprogram, kan du overveje at downloade Windows Defender eller AVG (se Ressourcer). Windows Defender og AVG er gratis antivirusprogrammer.

Opdater dit antivirusprogram. De fleste antivirusprogrammer har knappen "Opdatering" eller "Søg efter opdateringer". Hvis du ikke ved, hvordan du opdaterer dit antivirusprogram, skal du kontrollere producentens hjemmeside.

Kør en scanning ved hjælp af dine antivirusprogrammer. De fleste antivirusprogrammer giver dig mulighed for at køre en fuld scanning eller en hurtig scanning. En fuld scanning vil søge i hele din computer efter flykapreren til startsiden. En hurtig scanning søger kun på de steder, hvor hjemmesidekapreren sandsynligvis findes. Hvis du kører en scanning med et opdateret antivirusprogram, skal det registrere og fjerne hjemmekapreren. Hvis det ikke gør det, skal du fortsætte til næste afsnit.

Afslut inficerede processer

Tryk på "Ctrl + Alt + Slet."

Klik på "Jobliste" og derefter på fanen "Processer".

Afslut alle de processer, der er knyttet til hjemmesidekapreren. For at afslutte en proces skal du højreklikke på den og vælge "Afslut proces." For at afgøre, om en proces er knyttet til hjemmesidekapreren, skal du skrive navnet på processen i procesbiblioteket (se Ressourcer).

Slet inficerede filer

Klik på menuen "Start".

Klik på feltet "Søg efter programmer og filer".

Søg efter og slet alle de filer, der er tilknyttet hjemmesidekapreren. For at slette en fil skal du højreklikke på den og vælge "Slet". For en liste over tilknyttede filer, skriv navnet på den specifikke hjemmeside-hijacker-virus i søgefeltet 411-Spyware eller 2-Spyware (se Ressourcer).

Slet inficerede registreringsdatabase poster

Hold Windows-tasten nede, og tryk på "R." Boksen "Kør" åbnes.

Skriv "regedit" (uden anførselstegn) i feltet "Kør", og klik på "OK". Registreringseditoren åbnes.

Find de poster i registreringsdatabasen, der er knyttet til hjemmesidekapreren, og slet dem. For en liste over tilknyttede poster i registreringsdatabasen, skriv navnet på den specifikke hjemmeside-hijacker-virus i søgefeltet 411-Spyware eller 2-Spyware (se Ressourcer).