Sådan slipper du af en trojan, der bliver ved med at komme tilbage

Trojanske hesteprogrammer er malware, der giver en fjernangriber mulighed for at få adgang til en inficeret computer. Trojanske heste indlæses ofte på en computer af en intetanende bruger, der installerer malware under forudsætning af, at han installerer en legitim fil eller besøger et legitimt websted. Fjernelse af de fleste trojanske heste er et spørgsmål om at køre den rigtige sikkerhedssoftware; dog forbliver disse filer nogle gange for at geninficere en computer.

Trin 1

Sluk for Windows Systemgendannelse. I Windows XP skal du højreklikke på "Denne computer" og vælge "Egenskaber". Klik på fanen "Systemgendannelse", og sæt et flueben i feltet ud for "Sluk for systemgendannelse på alle drev." Klik på "OK". I Windows Vista skal du højreklikke på ikonet "Computer" og vælge "Egenskaber". Klik på linket "Systembeskyttelse". Et vindue åbnes med listen over diske på din computer. Fjern markeringerne ved siden af ​​drevene, og klik på knappen "Slå systemgendannelse fra".

Trin 2

Opdater antivirussoftwares virusdefinitioner, og scan derefter din computer. Kør en "Full Scan" i modsætning til en "Quick Scan." Scan alle tilgængelige drev, der er tilsluttet din computer, inklusive eksterne lagerdrev, flashdrev og backupdrev. Scan også alle dine sikkerhedskopifiler. Fjern eller sætte malware i karantæne.

Trin 3

Download Malwarebytes Anti Malware. Når downloadet er færdigt, skal du åbne softwaren og klikke på "OK" for at opdatere definitionerne. Når opdateringen er afsluttet, skal du køre en "Fuld scanning". Dette kan tage op til en time afhængigt af din computer. Klik på "Vis resultater" og derefter "Fjern markeret" for at rense eventuelle infektioner.

Trin 4

Download og installer en firewall på din computer. ZoneAlarm er en gratis firewall, som mange mennesker bruger. Dette giver dig besked, når nogen prøver at få adgang til din computer. Det stopper også udgående forbindelser fra din computer til angriberen.

Afstå fra at sikkerhedskopiere nogen eksekverbar (.exe), screensaver (.scr), autorun (.ini) eller script (.PHP, .ASP og .HTML) filer i fremtiden. Disse filer skjuler muligvis trojanske hestefiler.