Sådan skjules højttalertråd med trægulve

At køre ledninger til baghøjttalerne i et hjemmebiografsystem er altid en sjov affære. Trægulve eliminerer det, der uden tvivl er den nemmeste mulighed: at fiske ledningen under tæppet. Det betyder dog ikke, at du ikke kan nyde både trægulve og hjemmebiograf i samme rum, du bliver bare nødt til at anvende forskellige strategier.

Trin 1

Kør forsigtigt en barberkniv eller en kniv langs, hvor toppen af ​​støbningen møder væggen for at skære malingstætningen.

Trin 2

Fjern bundlisterne fra væggen (e), hvor du planlægger at føre højttalerkablet. Start ved støbningens første stud, skub forsigtigt enden af ​​lirkebjælken mellem støbningen og gipsvæggen, og træk forsigtigt tilbage for at adskille støbningen fra væggen. Flyt over til den næste stud og gentag, indtil du kan trække hele stykket af støbning væk fra væggen. Vær forsigtig for ikke at sprænge støbningen.

Trin 3

Opbevar støbningen af ​​vejen, så den ikke trædes på eller knækkes.

Trin 4

Se på gulvkanten, hvor det møder væggen. Trægulve har ofte et mellemrum mellem kanten af ​​plankerne og væggen, hvilket gør det muligt for gulvet at ekspandere. En mulighed ville være at køre ledningen i dette rum, forudsat at den er stor nok og derefter dække den op med støbningen. Hvis gulvet er nyt, kan det dog udvide og beskadige ledningerne.

Trin 5

Hvis det ikke er muligt at køre ledningen langs kanten af ​​gulvet, skal du oprette en kanal i væggen bag støbningen, hvor du kan køre ledningen igennem. Hvis du ikke selv vil udføre arbejdet, kan du finde støbning eller kanaler lavet specielt til at køre højttalertråd.

Trin 6

Skær en lille kanal ind i væggen. Skær ikke hele vejen igennem vægpladen, så du ikke rammer noget inde i væggen, og sørg for ikke at skære over højden af ​​støbningen. Lav en lav kanal med din gipssav eller kniv.

Trin 7

Skær tappene, så du er i stand til at føre ledningerne lige forbi dem. Brug en sav eller mejsel til at skære et lille hak i bunden af ​​tappen langs stien til din ledning.

Trin 8

Før ledningen gennem din gipsvæg eller støbeform.

Trin 9

Installer metal negleplader omkring din ledning på hver af tappene for at forhindre negle i at trænge ind i tråden.

Trin 10

Geninstaller listerne på væggen med efterbehandlede negle.

Gentag trin 1 til 6 for enhver anden støbning, der er i vejen for din højttalertråd.