Sådan skjules værtsnavnet og IP-adressen

Mens de kører på tidevandsbølgerne af webinformation, ønsker internetsurfere anonymitet for at beskytte sig mod identitetstyveri og deres computere mod sporing af cookies og hackere. Selvom du ikke permanent kan blokere din IP-adresse og værtsnavn - ville det forhindre dig i nogensinde at surfe på nettet, fordi IP-adresser og værtsnavne leveres af din internetudbyder - du kan bruge en anonym serverproxy, der skjuler din IP fra mange webservere.

Lokalisering af IP

Trin 1

Flyt markøren til nederste højre side af din computerskærm, og find ikonet, der ligner en computer, der sidder på en guldbjælke med en klode bag sig. Hold markøren over dette ikon for at se din IP-adresse (tjenesteudbyder). IP'en vil være en række numre.

Trin 2

Besøg et IP-afslørende websted (se Ressource 1). Dette websted afslører din computers IP-adresse samt din placering - by, stat, postnummer, breddegrad og længdegrad - samt hvilken type internetforbindelse du har. De ovennævnte oplysninger er baseret på din værts-IP, ikke computerens IP. Din IP-adresse vises, så snart du besøger webstedet, så der kræves ikke noget yderligere arbejde.

Skriv ned begge IP-adresser til dine optegnelser. Når du først har fået en IP-proxy, ændres værtens IP ikke i hjørnet af dit skrivebord, men din computers IP vil.

Download af et Privoxy-program

Trin 1

Find et pålideligt anonymt serverproxyprogram. Programmer som Tor / Privoxy, som er gratis at downloade og bruge, og Easy-Hide-IP, som er en tre-dages prøveversion og kan købes mod et engangsgebyr, er virusfri og nem at bruge. Andre programmer som IP Hider, en tre-dages prøveversion, der også kan købes mod et engangsgebyr, og CyberGhost VPN, som er gratis at downloade, men du skal betale for at have opdateret, tilbyde online anonymitet og slette dine spor fra mange hjemmesider du besøgte.

Trin 2

Download programmet efter eget valg. Følg instruktionerne på skærmen for det program, du downloadede, for at sikre, at dit program uploades korrekt.

Tænd privoxy-programmet i henhold til instruktionerne på skærmen, når du åbner programmets hovedmenu. Tor og CyberGhost VPN har trinvise vejledninger, der hjælper dig med at opsætte IP-masken, så det er ikke noget problem at indstille programmerne forkert.

Test af Privoxy-programmerne

Trin 1

Åbn privoxy-programmet for at se, om du er online og bruger programmet. For eksempel med Tor vil dit ikon være grønt, hvis programmet fungerer korrekt og gult, hvis du er afbrudt fra netværket. IP Hiders kort er blåt, når du er tilsluttet, og gult, når du ikke er det. Vær opmærksom på ikonerne og kortene for at sikre, at programmet fungerer for dig.

Trin 2

Flyt markøren til nederste højre hjørne af skrivebordet, og find ikonet, der ligner en computer over en gul bjælke. Hold markøren over ikonet for at se, om værtens IP er den samme som den var tidligere. IP-adressen vil være den samme.

Besøg et IP-afslørende websted igen for at se din IP-adresse. IP'en skal afvige fra den oprindelige IP-adresse, du tidligere har skrevet ned. Tjek de statistikker, der vises under IP-adressen, for at se, om din placering er ændret. Hvis det blev ændret, er din IP-vært også maskeret, selvom den ikke viser, at den er i hjørnet på skrivebordet. Du har skjult begge IP-adresser.