Sådan billede af en bærbar computer

Elementer, du har brug for

  • Drive-imaging-program

  • Ekstern USB-harddisk

  • CD-RW-drev

  • Tom, uformateret CD-R-disk

Den triste kendsgerning er, at harddiske, hvad enten det er mekanisk disk eller solid state, kan og fejler. Du kan holde dit datatab og nedetid til et minimum, hvis du opretter et diskbillede, før det bærbare drev mislykkes. Diskbilledet er en nøjagtig duplikat af hver byte på hele din harddisk, som du bruger i tilfælde af en katastrofal fejl eller manglende evne til at starte dit system på grund af malware eller ødelagte drivere. Der er flere relativt billige og gratis programmer, som du kan bruge til at oprette et diskbillede og dets gendannelses-cd til din bærbare computer.

Vælg et drevbilleddannelsesprogram, der fungerer med din bærbare computer og dens komponenter. Du kan bekræfte, at minimumskravene til billedbehandlingsprogrammet matcher din opsætning på udviklerens websted.

Installer drevbilleddannelsesprogrammet på din bærbare computer, mens du er logget ind på den bærbare computer med fulde administrative rettigheder.

Tilslut den eksterne USB-harddisk til din bærbare computer.

Kør en fuld scanning for malware, vira eller rootkit-infektioner, og fjern dem.

Kør drevbilleddannelsesprogrammet, og følg programanvisningerne for at oprette det bærbare billede på det eksterne drev.

Følg billedbehandlingsprogrammets anvisninger for at oprette den bootbare CD til billedgendannelse. Du opbevarer gendannelses-cd'en med den afbildede harddisk og bruger den i tilfælde af at du ikke kan starte den bærbare computer til dens operativsystem.

Følg billedbehandlingsprograminstruktionerne for at bekræfte dit billeddrev.

Frakobl det eksterne billeddrev fra din bærbare computer, og opbevar det med gendannelses-cd'en et sikkert, tørt sted.

Tips

Det er en god idé med jævne mellemrum at oprette et nyt bærbar computerbillede, især hvis du har opgraderede applikationer, du regelmæssigt bruger, eller hvis dit operativsystem er opgraderet.

Advarsler

Hvis der findes malware på dit system, vil du også gendanne infektionen hver gang du bruger det bærbare billede.