Sådan importeres en CSV-fil til adgang

Den kommaseparerede filtype (CSV) bruges på grund af dens alsidighed. CSV-filer er formateret som regneark, men gemmes som tekstfiler. Dette betyder, at en CSV-fil er tilgængelig med en række forskellige software, herunder regneark, tekstbehandling og databaseprogrammer. CSV-filer er almindelige tekstfiler og understøtter ikke formatering som fed eller kursiv. På grund af dette er CSV-filer mindre i størrelse, nemt mailet eller uploadet til websteder. Microsoft Access opretter tabeller baseret på importerede CSV-filer.

Trin 1

Start Microsoft Access. Åbn en nylig database fra listen, eller vælg indstillingen til "Tom database". Navngiv den tomme database, og klik på knappen "Opret".

Trin 2

Vælg fanen "Eksterne data" fra båndet. Vælg ikonet "Importer tekstfil" i feltet "Import".

Trin 3

Klik på knappen "Gennemse" for at finde din CSV-fil. Vælg importmuligheden: "Ny tabel", "Føj til eksisterende tabel" eller "Link til tabel." Klik på "OK".

Trin 4

Klik på alternativknappen ud for "Afgrænset." Klik på "Næste".

Trin 5

Vælg den afgrænsningstype, der skal adskille dine felter, f.eks. "Tab", "Semikolon", "Komma", "Mellemrum" eller "Andet". Marker afkrydsningsfeltet for "Første række indeholder feltnavne", hvis din CSV-fil er formateret med feltnavne. Klik på "Næste".

Trin 6

Indtast et feltnavn og datatype for hver kolonne. Klik på kolonnen for at vælge den. Klik på "Næste".

Udpeg en primær nøgle. Adgang kan oprette en nøgle eller tildele den primære nøgle til et af dine eksisterende felter. Klik på "Næste". Indtast et navn til din tabel. Klik på "Afslut." Marker afkrydsningsfeltet, hvis du vil gemme dine importtrin. Klik på "Luk".