Sådan installeres en UHF-antenne

Tv plukker signaler ud af luften til udsendelse. Kabelfirmaer modtager signalet via store parabolantenner og sender det til individuelle hjem og tv'er via et kabel. Satellitfirmaer installerer en skål på hjemmet. Men i mange år, før der var kabel og satellit, brugte hjem antenner til at fange signalerne. UHF og VHF er de to bånd af signaler, der anvendes i luft-transmission. VHF står for Very High Frequency og transmitterer kanaler 2 til 13. UHF refererer til Ultra High Frequency og dækker kanaler 14 til 83. Mobiltelefoner, der bruger mange af de samme frekvenser, modtog kanaler 70 til 83 i 1980'erne. Fra august 2010 er UHF-kanaler 14 til 69.

Installation af en udendørs antenne

Trin 1

Vælg en placering. Antennen skal placeres i et område, der er frit for træer, høje bygninger og andre forhindringer. En antenne kan ikke fastgøres til en fungerende skorsten, da røg og dampe vil beskadige aluminiumet.

Trin 2

Bind et reb omkring din talje og forankre rebet på taget. Arbejd ikke på et tag uden en sikkerhedslinie.

Trin 3

Monter masten på taget. Masten er en tung stang, der løfter antennen over taglinjen. Mastens højde afhænger af antennemærket og eventuelle forhindringer. Forskellige mastmodeller har forskellige instruktioner, så følg producentens instruktioner. Hvis der bores huller til installation, skal du sørge for at forsegle huller i taget med tætning.

Trin 4

Monter antennen på masten. Forskellige modeller har forskellige former og monteringshardware. Følg producentens anvisninger.

Trin 5

Fastgør kablet til antennen. Installer et koaksialstik i den ene ende af kablet. Skru den ene ende af koaksialkablet til antennen. Hold kablet mod masten med plastbåndene. Dette hjælper med at forhindre vindskader på kablet.

Trin 6

Kør kablet over taget mod den del af huset, signalet er nødvendigt. Brug trådklammer til at holde kablet nede på taget. Slip kablet over siden af ​​huset. Brug en stige til at klatre op til taglinjen, og fastgør kablet omkring tagrenden og ned ad huset til indsættelsespunktet.

Bor et hul gennem husets mur så tæt på det sidste punkt som muligt. Stik kablet gennem hullet. Inde i huset skal nogen trække hele kablet gennem hullet, indtil der er en tomme slæk i den udvendige ledning. Træk ikke så tæt, at trådklammerne springer ud. Hale rundt om kablet inde og ude.

Indvendig installation med DTV Converter Box

Trin 1

Fastgør kablet fra antennen til DTV-konverterboksen. Hvis dit tv ikke accepterer digitale transmissioner, er det nødvendigt med DTV-boksen for at konvertere det digitale signal, der sendes gennem luften, til et analogt signal, som TV'et forstår.

Trin 2

Sæt netledningen i konverterboksen, og sæt den i stikkontakten.

Trin 3

Tilslut kassen til tv'et ved hjælp af ledningerne, der følger med konverterboksen.

Trin 4

Tænd for tv'et, og kontroller, om der er signal. Bemærk, hvor kanaler kommer tydeligt ind, og hvor der er videostøj eller sne.

Klatre op igen på taget, fastgør sikkerhedstovet, og juster antennen for at få det bedst mulige billede.

Indvendig installation uden en DTV Converter Box

Trin 1

Sæt koaksialkabel til tv'et

Trin 2

Tænd for TV'et, og kontroller, om der er signal. Bemærk alle kanaler, der er rene, såvel som alle, der har videostøj eller sne.

Klatre op ad stigen, fastgør sikkerhedstovet, og juster antennen til det klareste billede.