Hvilken skrifttype er lettest at læse på papir?

Ved udskrivning og udgivelse henviser ordet "font" til det skrifttype, der bruges til at skabe trykte tegn. En skrifttype er valgt for at give læsbarhed og for at videreformidle information gennem teksten. Der er to typer skrifttyper: serif og sans serif.

Typer

Hvilken skrifttype er lettest at læse på papir?

Serif er et typografiudtryk, der bruges til at beskrive ornamentik på tegn. Serifs vises på toppen og bunden af ​​individuelle tegn, der danner vinkelrette fødder. Serif-skrifttyper inkluderer Bookman Old Style, Courier, Garamond og Times New Roman.

Sans serif-skrifttyper inkluderer ikke nogen form for ornamentik på tegnene. De ser ud som lige linjer uden nogen blomstrer. Nogle har buede toppe for at se blødere og venligere ud, når de læser. Sans serif-skrifttyper inkluderer Arial, Calibri, Franklin Gothic og Helvetica.

Læsefordele

Hvilken skrifttype er lettest at læse på papir?

Sans serif-skrifttyper producerer tegn, der er lette at skelne i tryk, hvilket skaber tekst, der er ren og læsbar, hvilket gør dem bedre for yngre, begyndende læsere, ifølge SIL International. Serif-skrifttyper bruges til at hjælpe med at trække læserens øjne i en lige linje ved at følge retningen af ​​dekorationslinjen, hvilket gør dem til et ideelt valg for mere erfarne læsere.

Skriftstørrelse

Ved udskrivning og udgivelse henviser ordet

Størrelse har en rolle i, hvor let en skrifttype er til læsning. Skriftstørrelse henviser til, hvor små eller store tegnene vises i print. Stor, klar tekst på papir er den letteste at læse. Brug af en større skrifttype gør serif-skrifttyper lettere at læse og forbedrer dokumentets udseende.