Sådan tilsluttes et 12-volt stik

Elementer, du har brug for

  • 12-volt cigarettænderstik

  • Skruetrækker

  • Diagonal tang

Producenter af bærbare elektroniske apparater forsyner deres produkter med 12 volt adaptere og patchkabler, der gør det muligt at bruge disse apparater i køretøjer for at øge deres produkts nytte og salgbarhed. Et 12-volts bilstik er standardiseret i USA af "UL-standarden 2089", som dækker stik og ledningskabler, der indsættes i cigarettænderbeholdere. Denne type stik er let og praktisk at bruge, men det kan gå i stykker en gang imellem. Lær, hvordan du tilslutter et 12 volt stik, og lad aldrig en defekt forhindre dig i at bruge dit yndlings 12 volt apparat.

Køb et 12-volt stik fra en lokal butik til bildele. Vær opmærksom på stikket og læg mærke til den udtrækkelige metalnippel ved spidsen og de to udtrækkelige metalribber, der rager ud på hver side af cylinderen. Spidsen er den positive leder, og sidefladerne er negative ledere til 12 volt kredsløbet.

Hold stikket på den ende med ledning i den ene hånd. Hold den anden ende med din anden hånd og drej stikhånden mod uret for at skrue hætten af ​​propens cylindriske krop. Fjern hætten sammen med metalniplen ved spidsen af ​​hætten fra propens cylindriske krop.

Fjern holdeskruen langs cylinderen ved hjælp af en skruetrækker. Et cigarettænderstik er typisk delt i længderetningen langs dets midte i to identiske halvdele. Frakobl de to plasthalvdele og åbn langsomt det cylindriske legeme for at afsløre metalribberne (negativ leder) indeni, inklusive en lille fjeder, der skubber den tilbagetrækkelige metalnippel. Metalribberne inde i cylinderen er klemt på plads af de to halvdele af plastcylinderen. Overhold omhyggeligt og husk rækkefølgen, i hvilken metalledere og fjeder er anbragt.

Skær spidsen af ​​strømkablet på dit 12-volts apparat skyl med diagonaltang. Fjern en halv tomme fra spidsen af ​​de positive og negative ledninger, der er tilsluttet dit apparat, ved hjælp af en wire stripper. Løft den afisolerede ende af den positive ledning (rød eller sort med hvid stribe) omkring krympestikket i bunden af ​​metalniplen (positiv terminal). Krymp ledningen ved at placere stikket med den fastgjorte ledning mellem kæberne på din tang og klemme tangens håndtag tæt. Skær overskydende ledninger ved hjælp af diagonaltang.

Løft den afisolerede ende af den negative ledning (sort uden stribe) omkring krympestikket i bunden af ​​metalribberne. Krymp ledningen ved at placere stikket med den fastgjorte ledning mellem kæberne på din tang og klemme tangens håndtag tæt. Skær overskydende ledninger ved hjælp af diagonaltang.

Udskift metalkonnektorerne og den lille fjeder mellem plasthalens to halvdele. Udskift holderskruen på cylinderen for at fastgøre begge halvdele af cylinderen sammen. Skru plasthætten sammen med metalniplen på cylinderen. Sørg for, at de positive og negative terminaler og ledninger ikke kommer i kontakt med hinanden. Sæt 12-volts-stikket af cigarettænder i en 12-volts stik, og tænd for dit apparat.