Grundlæggende kabeltrækningsteknikker til Cat5

Den mest arbejdskrævende og potentielt frustrerende del af din netværksopsætning trækker i kablet. Fisketråd gennem eksisterende vægge, over loftbjælker eller gennem krybningsrum er fysisk krævende. Overraskende forhindringer venter på dig med hvert nyt kabelløb. Her er tip, du skal huske på, når du tilslutter dit netværk for at sikre, at din tid og kræfter ikke spildes.

Før du begynder

At trække Cat-5-kablet er et job til to personer. Få nogen til at hjælpe dig, hvis det overhovedet er muligt. En person vil udføre selve trækket; den anden person skal føre kablet, når det kommer ud af kassen eller ud af spolen, og forhindre ledningen i at knække, når den kommer ind i vægåbningen.

Når du beslutter dig for en sti til dit kabel, skal du på forhånd inspicere lofter, kældre og mellemrum over lofter. En forhindring 5 meter væk fra slutningen af ​​et løb på 100 fod kan være frustrerende. Du kan undgå denne irritation med en forudgående planlægning.

Hvor man ikke skal sætte kabel

Datakabler skal opbevares mindst 12 inches fra elektriske ledninger og stikkontakter. Cat-5-kablet er følsomt over for elektromagnetisk interferens. For at undgå potentielt tab af data eller nedsatte overførselshastigheder må du aldrig køre datakablet i samme ledning som kraftledninger. Undgå at fastgøre Cat5 på ydersiden af ​​ledningen eller hænge den ved eksponerede linjer.

I åbne rum over faldlofter må Cat5-kablet ikke hvile oven på lysstofrør. Disse producerer meget EMI og kan påvirke datatransmissionen negativt.

Sådan kører du kabel

De fleste Cat-5-kabelproducenter anbefaler en trækspænding på højst 25 pund. Ledningerne inde i kablet er små og relativt skrøbelige. Hvis en leder brydes, bliver den parrede ledning også ubrugelig. Dette betyder, at en brudt ledning sætter to ud af drift.

Kablet skal aldrig bøjes til mindre end en 1-tommers radius. Dette kan også føre til svækkede eller ødelagte ledere.

Kabelsmøremiddel kan gøre trækning meget lettere gennem trange pletter. Brug af den sænker den samlede trækkraft og reducerer risikoen for at beskadige de indvendige ledninger. Brug kun smøremiddel til kabler. Oliebaserede smøremidler kan beskadige kappen på Cat-5-kabler.

Undgå at krympe ledningstrådene, når du hænger kabler. Brug ikke hæfteklammer. Vær forsigtig med ikke at stramme plastbåndene for hårdt.

Brug gummibøsninger, når du trækker kabel gennem stålkonstruktionselementer.

Den maksimale datatransmissionsafstand for Ethernet-kabler er 300 fod. Sørg for, at alle dine løb ikke er længere end 280 fod. Dette giver en tilstrækkelig godtgørelse for de fleste patch-ledninger.